Американската компания Редженерън обяви, че комбинация от лекарства срещу COVID-19

...
Американската компания Редженерън обяви, че комбинация от лекарства срещу COVID-19
Коментари Харесай

Американска компания: Коктейл от антитела лекува COVID-19

 Американската компания Редженерън разгласи, че композиция от медикаменти против COVID-19 въз основата на антитела, които тя създава, са предотвратили и излекували болестта при макак резус и хамстери, съобщи Ройтерс. Това поражда очаквания, че въпросната композиция може да подейства и при хора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Биотехнологичната компания разясни, че коктейл от две моноклонални антитела съумял да блокира съвсем изцяло коронавирусната зараза. Коктейлът също по този начин е съумял да понижи резултата от болестта във второ проучване, при което животни са били инфектирани с доста по-висши равнища на вируса.

Заразените с ковид животни, третирани с антителата, са се изчистили от вируса по-бързо от тези, които са получили плацебо. Данните демонстрират и, че животните не са посочили никакъв симптом на повишен вирусен товар или на утежняване на патологията след лекуването.

Изследването е било направено върху 36 макаци резус и 50 хамстера. Положителни резултати от проучване при животни не дават гаранция за триумф и при хората. Компанията към този момент стартира и клинични проучвания върху хора, с цел да оцени каква е способността на тепарията с антитела за предварителна защита и лекуване на COVID-19. Фирмата е сключила контракт за 450 милиона $ с федералните управляващи за създаване на способи за лекуване на COVID-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР