Американската компания Opener представи твърде необичаен едноместен летателен апарат. Това

...
Американската компания Opener представи твърде необичаен едноместен летателен апарат. Това
Коментари Харесай

Летящият автомобил BlackFly е готов за масови продажби

Американската компания Opener показа прекомерно необикновен едноместен летателен уред. Това е BlackFly – първото транспортно средство, което може да излетява отвесно нагоре и да се приземява по сходен метод, без да употребява преносими ротори и без да разперва криле.
BlackFly е толкоз елементарен за ръководство, че не се изисква шофьорска брошура или каквото и да било позволение. Стартъпът притегли вложения от Лари Пейдж, а BlackFly би трябвало да излезе на пазара идната година.

Това е първият напълно електрически уред с отвесно политане (VTOL) с твърдо закрепени крила. Идеята, заложена във VTOL не наподобява комплицирана, само че за нейното осъществяване са били нужни 9 години.

BlackFly е оборудван 8 неголеми мотора. Те са сложени на водещия борд начело и откъм гърба на крилото. Самите крила са ситуирани под огромен ъгъл по отношение на хоризонта. При излитането леко се надига носът на летателния уред, като самото политане в небето е съвсем отвесно. Възможно е и кацането върху вода.

BlackFly може да лети със скорост до 100 км/ч и да прелита най-много 40 километра. Зареждането на акумулаторния блок става за към 30 минути. Възможностите на BlackFly са много скромни, само че това си има своя плюс – не е нужна брошура или различен сходен документ.



Вече са осъществени над 1400 изпитателни полета. Ключовите системи са не просто дублирани, а тройно подсигурени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР