Американската компания Novavax обяви, че експертна група на Световната здравна

...
Американската компания Novavax обяви, че експертна група на Световната здравна
Коментари Харесай

СЗО препоръча трета доза от ваксината на Novavax за хора със заболявания

Американската компания Novavax разгласи, че експертна група на Световната здравна организация (СЗО) е предложила трета доза от нейната Covid ваксина за хора с отслабен имунитет. Това съобщи Ройтерс.

Стратегическата консултативна група от специалисти по имунизациите на СЗО, известна като SAGE, издаде серия от рекомендации, в това число за потреблението на имунизацията при лица със съпътстващи болести, кърмачки и лица с ХИВ.

След обзор на данните на Novavax самостоятелните специалисти обявиха, че имунизацията може да се употребява при бременни дами, в случай че изгодите от имунизацията за бременната жена надвишават евентуалните опасности.

Компанията към този момент е в късен стадий на тестване на бустерните дози от препарата си.
 Ваксината на Novavax повече от 90% ефикасна против COVID-19
Ваксината на Novavax повече от 90% ефикасна против COVID-19

Това се базира на изпитване измежду близо 30 000 доброволци

В петък създадена от Серумния институт на Индия (най-големия производител на ваксини в света), като проправи пътя за потреблението ѝ в по-бедни страни.

Преди дни пък при хора на 18 и повече години. Така това може да стане петата Covid ваксина в Европейски Съюз.

" След задълбочена оценка Комитетът по медикаментите за хуманната медицина на EMA заключи с консенсус, че данните за имунизацията са надеждни и дават отговор на критериите на Европейски Съюз за резултатност, сигурност и качество ", съобщи регулаторът.

Novavax ще стартира да доставя ваксини в 27-те страни членки на Европейски Съюз през януари. Препаратът ѝ ще се популяризира под името Nuvaxovid.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР