Американската компания Новавакс обяви две успешни изпитания на потенциална ваксина

...
Американската компания Новавакс обяви две успешни изпитания на потенциална ваксина
Коментари Харесай

Още една надежда за ефективна ваксина срещу коронавируса

Американската компания " Новавакс " разгласи две сполучливи тествания на евентуална ваксина против ковид, върху която работи, написа БГНЕС.
В едното изследване 56 доброволци са посочили високи равнища на антитела против вируса без рискови странични резултати. Във второто откривателите са открили, че имунизацията защищава опитни примати от заразяване с ковид.
" Новавакс " е малко известна компания, основана в Мериленд, която получи 1,6 милиарда $ от федералното държавно управление на Съединени американски щати за създаване на ваксина. Правителството на Съединени американски щати подписва покупко-продажби и с други евентуални производители.
Точната дата на започване на производството на имунизацията " Novavax ", в случай че е сполучлива, към момента не е известна.
На 11 март Световната здравна организация разгласи пандемия поради COVID-19. Според последните данни на СЗО в света към този момент са открити над 18 000 000 инфектирани с вируса, починали са над 691 000 души, като данните непрестанно се трансформират и скоро се чака инфектираните да са над 19 милиона, само че включително влизат и оздравелите, които са сред 11 и 12 милиона души.
Още: " Увеличение на новите случаи на COVID-19 като безусловно число, леко намаляване като % "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР