Американската компания Microsoft оцени оперативните разходи, свързани с намаляването на

...
Американската компания Microsoft оцени оперативните разходи, свързани с намаляването на
Коментари Харесай

Microsoft изчисли загубите от намалената работата в Русия

Американската компания Microsoft оцени оперативните разноски, свързани с намаляването на наличието си в Русия. Това се оповестява на уеб страницата на компанията.

Според отчета решението да напусне Русия коства на компанията 126 милиона $ . Оперативните разноски са свързани с неприятни задължения, обезценка на активи и компенсации, споделиха от Microsoft.



През юни президентът на Microsoft Брад Смит разгласи желанието на компанията да напусне Русия изцяло и дефинитивно . „ Що се отнася до Русия, ние продължаваме да вършим нашия бизнес все по-тесен и по-тесен, до момента в който най-после не остане съвсем нищо или нищо “, сподели той. Решението засегна повече от 400 чиновници, на които беше обещана „ цялостна поддръжка през това предизвикателно време “.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи началото на специфична военна интервенция в Донбас. След това доста западни страни реагираха на това с жестоки наказания против съветски физически и юридически лица. Освен това няколко десетки западни компании напуснаха съветския пазар, напомня Лента.ру.

Източник: Лента.ру
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР