Американската компания Micron Technology претърпя поражение в патентната борба с

...
Американската компания Micron Technology претърпя поражение в патентната борба с
Коментари Харесай

Съдът задължи Micron да спре продажбите на DRAM и NAND памети в Китай

Американската компания Micron Technology претърпя проваляне в патентната битка с тайванския производител на микроелектроника United Microelectronics Corporation (UMC).
Народният съд на град Фучжоу реши, че американският производител на чипове би трябвало да спре продажбите на 26 продукта от своята продукция, в това число DRAM и NAND памети, както и на устройствата, в които се употребяват тези памети . Медиите означават, че точно китайските клиенти са обезпечили над половината приходи на Micron през 2017 година.

За нарушаването на своите патенти UMC желае възнаграждение на нанесения ущърб, цялостното преустановяване на производството и даже заличаване на част от оборудването на Micron, ситуирано в Китай.

Засега Micron няма възбрана от страна на китайския съд. Компанията се въздържа от мнения, преди да се запознае с документите по делото.

Да си напомним, че спорът сред двата огромни производителя на чипове продължава от доста години. Още преди правосъдния иск от страна на United Microelectronics Corporation, подаден през месец януари тази година, Micron Technology упрекна UMC и нейния китайски сътрудник Fujian Jinhua Integrated Circuit Co. в кражба на фирмени софтуерни секрети.

Редица издания смятат, че решението на националния съд се изяснява със почналата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай. Да се надяваме, че всичко това няма да окаже въздействие върху цените на потребителската електроника.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР