Американската компания "Гугъл" (Google) заплаши, че ще лиши австралийците от

...
Американската компания "Гугъл" (Google) заплаши, че ще лиши австралийците от
Коментари Харесай

Гугъл заплашва да спре търсачката си в Австралия

Американската компания "Гугъл " (Google) заплаши, че ще лиши австралийците от опцията да употребяват търсачката й, в случай че Канбера не промени законопроекта си, който цели да задължи интернет колоса да заплаща на медиите за тяхното наличие, съобщи Франс прес.

"Ако този закон бъде признат, няма да имаме различен разумен избор, с изключение на да спрем търсачката на "Гугъл " в Австралия ", съобщи районната директорка Мел Силва на чуване пред комисия на Сената в Канбера.

Законът ще принуди софтуерните компании като "Фейсбук " (Facebook) и "Гугъл " да заплащат на медиите за тяхното наличие или в противоположен случай да платят санкции в размер на 10 милиона австралийски $ (7,7 милиона щатски долара), означи ДПА.

"Когато обявите цена на слагането на линкове към дадена информация, разваляте метода, по който работят търсачките и към този момент нямате отворена и свободна мрежа ", сподели Силва.

Компанията желае да заплаща на издателите посредством платформата си за вести, вместо за линкове. Близо 200 издания са подписали съглашения с "Гугъл ", с цел да станат част от тази платформа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР