Американската компания Gilead Sciences - разработчикът на антивирусното лекарство Ремдесивир

...
Американската компания Gilead Sciences - разработчикът на антивирусното лекарство Ремдесивир
Коментари Харесай

Започват нови тестове на Ремдесивир като средство срещу коронавируса

Американската компания Gilead Sciences - разработчикът на антивирусното лекарство " Ремдесивир " - стартира тествания, по време на които лекарството ще бъде въведено в организма посредством инхалатор. Това заяви CNN, като означи, че 60 американци на възраст от 18 до 45 години ще вземат участие в тестванията. Целта е да се ревизира сигурността на използването на " Ремдесивир " в такава форма и неговата търпимост от организма.
" В условия, когато се появяват обнадеждаващи данни от резултатите от селективни клинични изпитвания на " Ремдесивир ", прилаган на пациенти в лечебни заведения венозно, стана ясно, че е належащо да се ревизира опцията за приложимост на лекарството под други форми ", съобщи представителят на компанията като Мердад Пърсли, съобщи БГНЕС.
На брифинг в Женева основният академик на Световната здравна организация Сумия Сваминатан означи, че успеваемостта на антивирусното лекарство " Ремдесивир " за лекуване на болестта, породено от ковид, към момента не е доказана и тестванията му не престават.
Първоначално лекарството е основано като част от тест за лекуване на хепатит С и респираторно-синцитиален вирус. То също е минало проби за лекуване на ебола, само че не е открито, че е дейно при тази болест.
Още: " Прескочихме със засилка границата от 200 случая на COVID-19 за ден, в Съединени американски щати има съвсем 62 000 за ден "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР