Американската компания Apple този уикенд разпространи съобщение до всички свои

...
Американската компания Apple този уикенд разпространи съобщение до всички свои
Коментари Харесай

Apple ще изисква от служителите си буустерна доза ваксина

Американската компания Apple този уикенд популяризира известие до всички свои корпоративни чиновници, както и до консултантите в магазините на компанията в целия свят. То недвусмислено гласи, че с цел да вървят на работа, от тях към този момент се изискват освен две дози ваксина, само че и така наречен бустерна трета доза. Като причина се показва скокът в случаите на разновидността Omicron.

„ Поради намаляващата резултатност на първичната серия ваксини против COVID-19 и появяването на мощно предаваеми разновидности като Omicron, бустерната ваксина против COVID-19 към този момент е наложителна, с цел да се предпазите от тежко заболяване “. До това известие, публикувано във вътрешната мрежа на компанията, доближават американски публицисти. Всички чиновници на Apple, които не получат бустерни ваксини в границите на четири седмици, ще би трябвало да минават бързи антигенни проби, преди да влязат на работното си място, считано от 15 февруари.

Американските работодатели се борят с повишаването на случаите на разновидността Omicron в миг, в който мнозина от тях се подготвяха да се върнат в офисите след близо две години работа от у дома. Apple отсрочи тези проекти за неопределен срок, сходно на други огромни софтуерни компании.

Миналата седмица компанията-майка на Фейсбук – Meta заяви на чиновниците си, че ще наложи слагането на бустерни инжекции за всички служащи, когато кампусите в Съединени американски щати се отворят още веднъж. Amazon пък предложи на складовите си служащи по 40 щ. $, в случай че получат бустер.

A тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР