Американската късокосместа котка се смята за идеален вариант за мъркащ

...
Американската късокосместа котка се смята за идеален вариант за мъркащ
Коментари Харесай

Обучение на американска късокосместа котка

Американската късокосместа котка се счита за съвършен вид за мъркащ домакински любим и заради тази причина е доста известна в Америка. Този популярност писаната си е спечелила поради чудесния си манталитет, който разрешава безпроблемно общуване както с дребни деца, по този начин и с други домашни любимци. Отлично се схваща с кучета и доста постоянно се отглежда дружно с подобен домакински питомец.

Наред със способността да се приспособява бързо към всякаква домашна среда, отлично преимущества на тази порода котки е спокойният манталитет и мощната обвързаност към стопаните, високият разсъдък, който разрешава на животното бързо да се ориентира в ситуацията и да разграничава разрешеното от непозволеното. Американската пухкавелка не се нуждае от особено образование по какъв начин да употребява котешката тоалетна и кое е нейното кътче в дома. Тя обаче има много твърдоглав манталитет и от време на време е склонна да прояви ината си, нарушавайки разпоредбите.

Опитите на палавата мъркаща топчица да господства у дома бързо би трябвало да бъдат овладени, тъй като тя е склонна да тиранизира близките с претенциите си, в случай че вземе превъзходство над тях.

 Американска късокосместа котка

Тъй като американската късокосместа котка има чудесно развита мускулатура и устойчиво тяло, тя е доста преносима и обича да играе както в дома, по този начин и на открито. Нуждае се от повече играчки, които могат освен да я забавляват, само че и да бъдат употребявани при нейното образование. Тази котка е отличен скачач и ловък ловджия, тъй че може да бъде подготвена да пази дома от гризачи при предпочитание на стопаните.

Подобно образование на американска късокосместа котка е добре да се прави под формата на игра, която подтиква ловните инстинкти на животното.

При дресурата на американска късокосместа котка не трябва да се подценява възприятието за самостоятелност на животното и тази нейна специфичност да се задоволява като бъде оставяна в отрити пространства - в градината, тераса или друго уместно място за няколко часа.

Пухкавата питомка обича живота в апартамент и постоянно се завръща от игрите на открито, носейки своя улов, за което стопанинът би трябвало да бъде квалифициран и да реагира съответно. Котето се нуждае от подучване за вниманието и любовта, изразени по непредвиден метод към стопанина. Тези качества могат да се употребяват, вместо да се глобяват.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР