Американската инвестиционна банка Goldman Sachs обяви, че променя целта, която

...
Американската инвестиционна банка Goldman Sachs обяви, че променя целта, която
Коментари Харесай

Goldman Sachs добави силен оптимизъм в прогнозата си за акциите на Tesla

Американската капиталова банка Goldman Sachs разгласи, че трансформира задачата, която слага на цената на акциите на производителя на електрически автомобили Tesla на 780 $, съобщи CNBC. Освен това банката  увеличи рейтинга за книжата на компанията от „ безпристрастен “ на „ подобаващ за покупка “, като разяснява, че през идната година вижда затвърждаване на положителните позиции на пазара на електрически автомобили, като Tesla ще продължи да има водеща роля в сектора.

„ В кратковременен проект наподобява нищо не може да спре спомагателното повишаване на Tesla. Въпреки че по отношение на другите компании цената наподобява прекомерно надута, за равнището на Tesla не е “, разяснява Мат Мейли, основен анализатор на компанията за ръководство на активи Miller Tabak.

Информацията докара до в допълнение повишаване по време на търговията през вчерашния ден и акцията затвори при 593 $. Това е с 35% повече в съпоставяне единствено с преди 1 месец, като в този интервал също така бе оповестено, че следващата година Tesla ще стане част от най-представителния показател на американската фондова борса S&P 500. От началото на годината акциите на Tesla нарастнаха с повече от 500%. Това докара до рекордно високото съответствие сред пазарна капитализация и доходи (известно като P/E) от над 1000 – за съпоставяне този индикатор за фирмите в показателя S&P 500 е приблизително към 30.

Третото тримесечие на 2020 година беше най-хубавото за компанията от нейното основаване, като тя регистрира чиста облага от 331 млн. $, което е петото следващо тримесечие, в което компанията излиза на облага.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР