Американската фармацевтична компания Pfizer и нейният германски партньор BioNTech обявиха в

...
Американската фармацевтична компания Pfizer и нейният германски партньор BioNTech обявиха в
Коментари Харесай

Pfizer и BioNTech започват изпитване във втора фаза на ваксина срещу Омикрон

Американската фармацевтична компания Pfizer и нейният немски сътрудник BioNTech обявиха в сряда, че са почнали " рандомизирано, интензивно следено и така наречен " сляпо за наблюдаващия “ " изпитване във Фаза 2 на модифицирана ваксина против Cоvid-19, която е ориентирана както към оригинала, по този начин и към подварианта BA.2 на ковид Омикрон, оповестява Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 864
" Сляпо изследване " значи, че който и да прави оценка резултатите от лекуването, няма да знае дали те са на пациенти, подложени на действително лекуване или пациенти, подложени на плацебо лекуване.

Този претендент за двувалентна ваксина против Covid-19 от последващо потомство, BNT162b5, се състои от РНК (mRNA), кодиращи усъвършенствани префузионни спайк протеини за така наречен " див варинат " на ковид (SARS-CoV-2) и за разновидността Омикрон. Подобреният пиков протеин, кодиран от РНК в BNT162b5, е модифициран за увеличение на величината и обсега на имунния отговор, който би могъл да отбрани по-добре против Covid-19, предава БНР.

BNT162b5 е първият от голям брой претенденти за ваксина с усъвършенстван дизайн, който фирмите възнамеряват да оценят като част от дълготрайна научна тактика за ваксина против Covid-19, с цел да генерират евентуално по-стабилни, по-дълготрайни и по-широки имунни отговори против SARS-CoV- 2 инфекции и сродни на Covid-19, оповестяват още двете компании.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР