Американската фармацевтична компания Eli Lilly отново публикува насърчителни резултати за ...

Американската фармацевтична компания Eli Lilly отново публикува насърчителни резултати за

Коктейлът с антитела на Eli Lilly намалява хоспитализациите и смъртните случаи с 87%

Американската фармацевтична компания Eli Lilly още веднъж разгласява насърчителни резултати за своето лекуване против Covid-19, учредено на две синтетични антитела. То понижава хоспитализациите и смъртните случаи с 87 %, съобщи Франс прес.

В края на януари от Eli Lilly оповестиха, че комбинацията на две антитела - бамланивимаб и етесевимаб, понижава риска от хоспитализация и гибел със 70 %. Тогавашната доза беше по 2,8 грама за всяка от съставките.

Сега дозата на бамланивимаб беше изменена на 700 мг, а на етесевимаб - на 1,4 грама. Клинични тествания са извършени със 769 души на възраст над 12 години, които са дали позитивни проби за ковид. Участниците били с рискови фактори, които ги правели по-изложени на тежките форми на болестта. От тях 511 били подложени на лечението, а 258 получили плацебо.

От лекуваните пациенти с композиция от антитела, 4 души били приети в болница, като никой от тях не умрял от Covid-19. От групата с плацебо 11 души били приети в болница, като 4 от тях не могли да се преборят със болестта и умряли.

Лечението на " Ели Лили " получи позволение в незабавен порядък в Съединени американски щати от началото на февруари. То е предопределено за хората от рисковите групи поради възрастта им или поради съпътстващи болести.

Източник: mediapool.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg