Американската фармацевтична и биотехнологична компания Moderna Inc. ще добави две

...
Американската фармацевтична и биотехнологична компания Moderna Inc. ще добави две
Коментари Харесай

Moderna планира да разшири производството на ваксината си срещу COVID-19

Американската фармацевтична и биотехнологична компания Moderna Inc. ще добави две нови индустриални линии в възобновен някогашен цех на Polaroid, където да създава своята ваксина против Covid-19. Това е част от напъните ѝ за подготовка за произвеждане на бустерни (допълнителни) дози от коронавирусната ваксина предвид на бъдещото развиване на пандемията.

" Уолстрийт джърнъл " оповестява, че на площадката на някогашен цех на Polaroid в Съединени американски щати се работи по построяването на нова линия за имунизацията на Moderna, която да влезе в употреба до тази есен, а другата линия - до началото на 2022 година.

Допълнителните мощности на Moderna ще усилят общия индустриален потенциал с 50% в завода на компанията в Норууд, предградието на Бостън, оповестиха за финансово издание чиновници на компанията.

Moderna и нейните индустриални сътрудници също по този начин уголемяват индустриалния потенциал отвън Съединени американски щати, като задачата е почти да се утрои годишното общо произвеждане на имунизационните дози до към 3 милиарда през 2022 година по отношение на към 1 милиард дози през тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР