Американската частна компания SpaceX изстреля ракетата Falcon 9 с космическия ...

Американската частна компания SpaceX изстреля ракетата Falcon 9 с космическия

SpaceX изстреля към МКС ракетата Falcon 9 с космическия кораб Dragon

Американската частна компания SpaceX изстреля ракетата Falcon 9 с галактическия транспортен съд Dragon , който би трябвало да достави товари за екипажа на Международната галактическа станция (МКС), стана ясно от на SpaceX.

Излитането на галактическия транспортен съд като част от 23-та комерсиална задача на компанията за попълване на запасите на МКС се състоя от космодрума " Кейп Канаверал " в америнския щат Флорида в 10:14 ч. българско време. Очаква се, че скачването на Dragon със станцията ще се извърши в автоматизиран режим на 30 август в 18:00 часа българско време.
 Космическият транспортен съд на SpaceX се скачи с МКС
Космическият транспортен съд на SpaceX се скачи с МКС

Endeavour транспортира третия екипаж, изпратен на МКС от SpaceX

След изстрелването SpaceX възнамерява да реализира ръководено приземяване на първия стадий на ракетата притежател на плаваща платформа в Атлантическия океан . По-рано този детайл на Falcon 9 беше употребен при три галактически изстрелвания.

Dragon ще достави на станцията разнообразно съоръжение за провеждането на научни опити , по-конкретно принадлежности, които могат да разпознават и да се борят с проблеми със зрението . Освен това той ще достави на борда разнообразни потребни материали, в това число бетон, композити и субстанции, които могат да пазят от влияние на радиация.

Предишното изстрелване на този товарен галактически транспортен съд се състоя на 3 юни. Тогава към 3,3 тона товар бяха доставени в орбиталния комплекс, в това число храна и материали за поредност от научни опити, както и два нови слънчеви панела.
 SpaceX приземи сполучливо Starship SN15 след тест на висока височина
SpaceX приземи сполучливо Starship SN15 след тест на висока височина

Крачка към преодоляване на космоса

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg