Американската биофармацевтична компания Gilead Sciences Inc повиши прогнозата си за

...
Американската биофармацевтична компания Gilead Sciences Inc повиши прогнозата си за
Коментари Харесай

Gilead повиши прогнозата си за печалба

Американската биофармацевтична компания Gilead Sciences Inc увеличи прогнозата си за облага за цялата минала година, така втората вълна на Covid-19 усили търсенето на лекарството против ковид - ремдесивир, оповестява.

Нивото на новите случаи на Covid-19 в Съединените щати стартира още веднъж да пораства на фона на бавното разпространяване на коронавирусните ваксини. Експерти споделят, че страната би трябвало да чака нов скок на инфектираните в средата на януари заради празнични събирания за Коледа и Нова година.

Антивирусният препарат ремдесивир, който понастоящем е позволен за лекуване на пациенти с Covid-19 по целия свят, беше едно от медикаментите, употребявани за лекуване на коронавирусна зараза на американския президент Доналд Тръмп.

Gilead съобщи, че покачва прогнозата си за общите продажби на свои артикули до диапазона сред 24,30 и 24,35 милиарда $, което отразява основно увеличените продажби на ремдесивир. Компанията също по този начин съобщи, че има по-голямо асимилиране на нейното лекарство за ХИВ - Biktarvy.

Американският производител на медикаменти чака коригирани печалби за 2020 година в диапазона сред Щатски долар 6,98 и Щатски долар 7,08 на акция спрямо по-ранната прогноза сред Щатски долар 6,25- Щатски долар 6,60 за една акция.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР