Американската банкова група Голдман Сакс (Goldman Sachs) се подготвя за

...
Американската банкова група Голдман Сакс (Goldman Sachs) се подготвя за
Коментари Харесай

Банка Голдман Сакс прогнозира висока инфлация и вял световен растеж

Американската банкова група " Голдман Сакс " (Goldman Sachs) се приготвя за интервал на вял напредък и по-висока инфлация, разгласи през днешния ден президентът на банката Джон Уолдрон, определяйки новите упования като " сюжет за министагфлация ", оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Условията за финансовите пазари и финансирането ще са по-тежки, до момента в който основните изпълнителни шефове остават внимателни, сподели той на днешната конференция, проведена от " Блумбърг ".

" Ние се приготвяме за все по-голямата възможност за сходен сюжет, без значение от това дали ще се случи ", добави той.

Въпреки че американската стопанска система демонстрира резистентност, опасенията измежду вложителите, че може да изпадне в криза, на фона на упоритата инфлация и по-високите разноски по заемите, остават.

Продължава да господства неустановеност към степента на икономическо закъснение, като мнозина се притесняват, че въздействието на по-високите лихви занапред ще се почувства в области като частното кредитиране или недвижимите парцели.

Уолдрон съобщи още, че не може да каже нищо сигурно за спомагателни съкращения на чиновници в " Голдман Сакс ", само че добави, че банката е ръководена по-строго и по-предпазливо.

Очаква се кредиторът да редуцира малко под 250 работни места през идните седмици, оповестиха пред Ройтерс осведомени източници. През януари са били освободени 3200 чиновници, което е най-голямото редуциране на личен състав на банката от финансовата рецесия през 2008 година.

Уолдрон съобщи също, че склонността на клиентите да поемат риск е намаляла.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР