Американската авторка Лили Кинг, позната на българския пазар с романа

...
Американската авторка Лили Кинг, позната на българския пазар с романа
Коментари Харесай

Роман разкрива трънливия път на писателството

Американската авторка Лили Кинг, позната на българския пазар с романа си „ Еуфория”, се завръща в изцяло друга история, която още с излизането си бързо превзема сърцата на влюбените в книгите по целия свят.

„ Писатели и любовници” e вдъхновяващо прекарване, разказ, пояснение в обич към литературата и силата на думите.

Кейси е затънала в задължения и фантазии.

От шест години се пробва да приключи първия си разказ под смазващата тежест на студентските задължения. Само преди няколко месеца ненадейно е изгубила майка си, а любовният ѝ живот е низ от краткотрайни афери и въздишки.

Макар по-голямата част от състудентите на Кейси от дълго време са загърбили писателското предопределение, тя е твърдо решена да не се отхвърля. Независимо от цената.

На една литературна премиера Кейси среща Оскар Колтън – уталожен, сполучлив и сензитивен публицист, чийто разказ към този момент се радва на внимание на рецензия и читатели. И неговите пронизващи зелени очи ѝ разкрива нов взор към бъдещето.

На една литературна премиера Кейси среща Сайлъс – непредсказуем и трогателен юноша, който мечтае един ден „ да съзре възвишеното “. А един необикновен следобяд с него ще разклати така и така нежния баланс в живота ѝ.

Разкъсана сред двама радикално разнообразни мъже с противоположни визии за връзките и любовта, младата жена се оказва и на кръстопът – да се откаже ли от фантазията си и да се помири с сегашното или да ѝ се отдаде изцяло.

Но дали би могла да се сбогува елементарно с това, което я избавя и в което намира уют?

Реалистична, безкомпромисна, мъдра и занимателна, „ Писатели и любовници” е същинска любовна история – история за силата на другарството, за любовта към литературата, към думите и към живота макар тъмните му моменти.

Лили Кинг основава внимателен разказ за писането. От една страна за писането като дом, разтуха, ентусиазъм и място, където човек открива себе си. Но също и за писането като непосилен труд, мъчителна упоритост и възприятие за неустановеност. Роман, който носи оня необикновен тип наслаждение и фамилиарност – да споделяш с някого любовта към книга.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР