Американската автомобилна корпорация General Motors планира да инвестира повече от

...
Американската автомобилна корпорация General Motors планира да инвестира повече от
Коментари Харесай

General Motors ще инвестира 3 млрд. долара в производството на електромобили в Мичиган

Американската автомобилна корпорация General Motors възнамерява да влага повече от 3 милиарда $ в производството на електрически коли в Мичиган. Това заяви Wall Street Journal. 

Според негови източници, автомобилният производител завърши проекти за най-малко два плана за електрически транспортни средства. Един от тях включва преобразуването на монтажен цех в предградията на Детройт в център за основаване на електрически пикапи. Отбелязва се, че такава реорганизация ще коства на компанията минимум 2 милиарда $. 

Освен това, General Motors има намерение да построи цех за произвеждане на части за батерии покрай своето оборудване в Лансинг. Според източници на вестника този план се извършва взаимно с LG Energy Solution. 

В момента представители на корпорацията съгласуват с локалните управляващи нужните административни нюанси, в това число данъчни въпроси. В същото време източниците на The Wall Street Journal акцентират, че гореспоменатите проекти към момента могат да бъдат изменени или анулирани. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР