Американската автомобилна компания Ford предложили върху корпуса на безпилотните летящи

...
Американската автомобилна компания Ford предложили върху корпуса на безпилотните летящи
Коментари Харесай

Ford предлага регистрационни номера за дроновете

Американската автомобилна компания Ford предложили върху корпуса на безпилотните летящи апарати да се сложи код от 10 числа. За идентификация на аналогичния на регистрационен номер при колите, експертите на компанията желаят да се употребяват полетните светлини на дроновете.

В бъдеще безпилотните апарати би трябвало да стартират да се оборудват със специфични светлинни кодове - които да играят ролята на регистрационните номера на колите.

С създаването на такова устройство са се заели експертите на Ford. Както заяви пресслужбата на компанията, нововъведението ще разреши от разстояние да се разпознае дрона и бързо да се откри неговия притежател.

Възможността бързо да се разпознават безпилотните летателни апарати ще обезпечи тяхното безвредно и отговорно потребление във въздушното пространство, показват от компания.

Това е първото предложение на Ford след влизането на автомобилния производител в Комитета по правене на нормативи в областта на авиацията към Федералната организация за гражданска авиация на Съединени американски щати (FAA).

Компанията предлага FAA да дава на притежателите на дронове код от 10 числа, който те да слагат върху корпуса на апарата при неговата регистрация. За идентификация на този регистрационен номер, експертите на Ford желаят да се употребяват полетните светлини, които да предават 10-знаков двоичен код.

Те изясняват, че светлинния сигнал ще може да се дешифрира благодарение на камери със особено програмно обезпечаване, за което и елементарните смарт телефоните ще имат опция. Това ще разреши и на всеки наблюдаващ да разпознава дрона и при нужда да оповестява неговия номер на полицията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР