Американската автомобилна индустрия призова Белия дом за финансова помощ и

...
Коментари Харесай

Американската автоиндустрия иска помощ от държавата заради кризата с чиповете

Американската автомобилна промишленост прикани Белия дом за финансова помощ и предизвести, че дефицитът на полупроводници в международен мащаб може да докара до 1.28 млн. по-малко създадени транспортни средства през тази година в страната и да затрудни активността им през идващите шест месеца.

Министерството на търговията би трябвало да отдели част от финансирането си за оферти законопроект за разширение на производството на полупроводници в Съединени американски щати за потребностите на автомобилния бранш, съобщи Алиансът за автомобилни нововъведения в отговори до администрацията на Джо Байдън.

Президентът на Съединени американски щати подреди на федералната организация през февруари да предприеме няколко ограничения за справяне с рецесията с чиповете. Също по този начин задачата е да бъде обезпечено финансиране от 37 милиарда $ и приемане на законодателство, което да подтиква производството на чипове в Съединените щати, написа Reuters.

Известна част от него би трябвало да се " употребява за създаване на нов потенциал, който ще подкрепи автомобилната промишленост и ще смекчи рисковете за автомобилната верига за доставки, доказвани от сегашния дефицит на чипове, написа основният изпълнителен шеф на групата Джон Бозела.

Алиансът счита, че държавното управление може да уточни " избран % - който рационално се основава на плануваните потребности на автомобилната промишленост - да бъде разпределен за уреди, които по някакъв метод ще подкрепят производството на чипове за коли ".

Групата съставлява съвсем всички огромни автомобилни производители със фабрики в Съединени американски щати, в това число General Motors, Ford Motor, Volkswagen, Toyota и Hyundai. Автомобилните производители са изключително мощно наранени от международния дефицит на чипове поради многото анулирани поръчки от времето, когато автомобилните предприятия ограничиха производството поради пандемията от ковид. Когато фирмите бяха подготвени да го възобновят, схванаха, че производителите на чипове са заети да извършват поръчки за промишлеността на потребителската електроника. Търсенето на първокласни устройства - както за работа, по този начин и за отдих - процъфтява, защото хората прекарват повече време у дома.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР