Американската авиокомпания United Airlines започна да доставя ваксина срещу коронавируса,

...
Коментари Харесай

Ваксината на Пфайзер лети до складове в САЩ и Европа |

Американската самолетна компания United Airlines стартира да доставя ваксина против ковид, създадена от „ Пфайзер “ и БиоНТек до хранилища в Съединени американски щати и в Европа, заяви в. „ Уолстрийт джърнъл “. 

В момента се зареждат хранилища в американския щат Мичиган и в Белгия, уточнява Българска телеграфна агенция. По-късно са планувани доставки в щата Уисконсин и в Германия. 

За осъществяване на доставките самолетната компания е поискала от федералното авиационно ръководство (ФАУ) на Съединени американски щати позволение за превоз на 6,8 тона изсъхнал лед, което е пет пъти повече от позволеното по закон. Ледът е нужен за поддържане на ниска температура на борда, с цел да може имунизацията да се съхранява безвредно. 

Във Англия се чака до 10 дни да стартира имунизиране срещу коронавируса. Според обява на вестник " Гардиън " от късно нощес имунизирането ще стартира до 10 дни.

Болниците в Англия са предизвестени да основат организация да получат първите пратки от имунизацията на " Пфайзер " и " БионТек " сред 7 и 9 декември. Информацията е доказана за вестника от няколко самостоятелни източника от Националната здравна работа на Англия и разнообразни лечебни заведения в страната. 

Приоритетно се чака да започне ваксинирането на медицинските служащи в лечебните заведения и над 80-годишните в домовете за възрастни, а по-късно да се премине към всеобщо имунизиране за всички останали искащи. 

Миналата седмица немската фармацевтична компания БиоНТек и нейният американски сътрудник „ Пфайзер “ изпратиха до ръководството по хигиеничен контрол на качеството на питателните артикули и лекарства в Съединени американски щати искане за регистрация на имунизацията против ковид. По този метод, потреблението на имунизацията в изключителни обстановки може да бъде утвърдено доникъде на декември. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР