Американската асоциация за сърдечно-съдови заболявания преразгледа препоръките си за идеалната

...
Американската асоциация за сърдечно-съдови заболявания преразгледа препоръките си за идеалната
Коментари Харесай

Идеалното количество сън зависи от възрастта

Американската асоциация за сърдечно-съдови болести преразгледа рекомендациите си за идеалната дълготрайност на съня. Учените са определили идеалното количество нощна отмора за здравето на сърцето и на организма като цяло, оповестява EurekAlert.

Кардиолозите предлагат седем до девет часа сън за възрастни, осем до 10 часа за младежи, девет до 12 часа за деца на възраст от шест до 12 години и до 16 часа за деца под пет години. Също по този начин, съгласно специалистите, е значимо да се съблюдават циркадните ритми - циклични съмнения в интензивността на биологичните процеси, свързани с смяната на деня и нощта. Уточнява се, че отклоненията от тях могат да имат негативно влияние върху организма, предава БГНЕС.

„ Сънят въздейства върху цялостното здраве и хората със здравословен режим на съня са по-способни да се оправят с рисковите фактори за сърцето , като да вземем за пример наднорменото тегло, високото кръвно налягане или риска от развиване на диабет вид 2 “, съобщи президентът на Американската асоциация по сърдечни болести Доналд М. Лойд-Джоунс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР