Американската арт трупа „Дъ Мост Феймъс Артист“ твърди, че нейни

...
Американската арт трупа „Дъ Мост Феймъс Артист“ твърди, че нейни
Коментари Харесай

Американски артисти твърдят, че са поставили загадъчния монолит в Юта

Американската арт натрупа „ Дъ Мост Феймъс Артист “ твърди, че нейни членове са сложили си загадъчния монолит в пустинята в щата Юта. Това излиза наяве от изявления и мнения в профила на групата в „ Инстаграм “.

„ Дъ Мост Феймъс Артист “ разгласяват и фотоси, на които се виждат мъже, които работят върху основаването на „ извънземния " обект.

На уеб страницата си художниците афишират, че могат да продадат появилия си в Юта обелиск против скромната сума от 45 000 $. Доставката може да се реализира за период сред 4 и 6 седмици.

Загадъчният монолит в Юта беше видян за първи път на 18 ноември от държавни чиновници с хеликоптери, помагащи да се преброяват овцете в дивата природа от въздуха.

Лъскавият триъгълен дирек, който излизаше на към 3,5 метра от алените скали в южната част на Юта и явно направен от неръждаема стомана, бързо притегли стотици любопитни фенове, а славата му се популяризира по целия свят.
Снимка: Reuters
Мнозина означиха сходството на обекта със странните извънземни монолити, провокирали големи скокове в човешкия напредък в класическия научно-фантастичен филм на Кубрик „ 2001: Космическа авантюра “. Някои заподозряха, че зад структурата стоят извънземни.

Други одобриха появяването му като знакова през бурната година, в която светът беше обзет от пандемията COVID-19, и оптимистично спекулираха, че може да има изцяло разнообразни функционалности.

В края на ноември монолитът изчезна тъкмо толкоз мистериозно, както се появи. Но по-късно сходен железен блок се появи и в Румъния, а по-късно и в Калифорния.

Дни по-късно екскурзоводът Силван Кристенсен съобщи, че той и негови другари имат пръст в премахването на монолита от Юта, с цел да защитят пустинята, която не е подготвена за нахлуването на туристи, искащи да видят необикновената конструкция със личните си очи.

Монолитът в Румъния също изчезна толкоз изненадващо, колкото се беше появил, макар че локалните управляващи водеха следствие по случая. Засега обаче никой не е поел отговорност за неговото пренасяне, за разлика от металния блок в Юта.

Основателят на „ Дъ Мост Феймъс Артист “ Мати Мо декларира пред американски медии, че неговата група няма общо с монолита в Румъния и по тази причина не е поствал негови фотоси.

Мати Мо закупи известност със своите провокативни арт акции през последните години. Той стои зад преправянето на емблематичния надпис „ Холивуд “ (HOLLYWООD) в Лос Анджелис на „ Холиуид” (HOLLYWЕЕD). На британски weed се употребява в смисъл на „ трева”, канабис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР