Американската армия подготвя най-голямото си учение в Европа от 25

...
Американската армия подготвя най-голямото си учение в Европа от 25
Коментари Харесай

Американската армия подготвя най-голямото си учение в Европа от 25 г. насам

Американската войска приготвя най-голямото си обучение в Европа от 25 години насам, съобщи Агенция Франс Прес.

Във връзка с учението се възнамерява в Европа да бъдат изпратени  спомагателни 20 000 бойци , заяви  американският военачалник Кристофър Каволи , пълководец на американските сухопътни сили в Европа, пред публицисти в Пентагона.

Близо деветте хиляди американски бойци, ситуирани в Европа, също ще вземат участие в учението " Дифендър-Юръп 20 " . В него ще вземат присъединяване общо 37 000 бойци. То ще се организира през май и юни в 10 европейски страни, сподели военачалник  Каволи.

Изпращането на бойци и оръжия в Европа ще стартира през февруари.  Приемането им на своя територия може да се окаже логистично предизвикателство за страните от някогашния руски лагер, в които железопътните линии са с друга ширина от тези в Западна Европа и в които мостовете не са проектирани да устоят 70-тонните американски танкове " Ейбрамс ".

След годините на понижаване на американското военно наличие след края на Студената война идното обучение отразява стратегическите промени , настъпили след анексията на Крим от Русия през 2014 година, която, по думите на американския военачалник, " промени всичко ".

Целта на учението ще е " да се показва способността на американската войска бързо да разположи обилни сили в поддръжка на (съюзниците от) НАТО и да реагира на каквато и да било рецесия ", споделя в изказване американската войска./ Българска телеграфна агенция

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР