Американската актриса и режисьорка Джоди Фостър ще бъде удостоена с

...
Американската актриса и режисьорка Джоди Фостър ще бъде удостоена с
Коментари Харесай

Джоди Фостър ще получи почетна „Златна палма“ на кинофестивала в Кан

Американската актриса и режисьорка Джоди Фостър ще бъде удостоена с почетна премия " Златна палма " на кинофестивала в Кан, съобщи Франс прес, базирайки се на уредниците.

" Джоди Фостър ще получи " Златна палма " като самопризнание за блестящата ѝ кариера, неповторимия ѝ гений и дискретната ѝ, само че в същото време твърда ангажираност за оправянето с огромните провокации на нашето време ", се споделя в направеното от уредниците изказване.

В него се показва също, че актрисата ще бъде почетен посетител на церемонията по откриването на 74-ия кинофестивал в Кан, който ще се организира на Френската Ривиера от 6 до 17 юли.

Сред предходните носители на почетна " Златна палма " са Жана Моро , Бернардо Бертолучи , Джейн Фонда , Жан-Пол Белмондо , Ален Делон .

" Идеите, които Джоди Фостър се стреми да съобщи като актриса и режисьор са изключително значими в същото време на провокации. Ще я почетем с топлина и удивление ", съобщи фестивалният шеф Тиери Фремо . Джоди Фостър е играла в над 70 кино лентата, измежду които " Шофьор на такси ", " Нел ", " Маверик ", " Анна и кралят ", " Човек от вътрешната страна ".

През 1988 година актрисата се снима в престъпната драма " Обвинената ", за осъществяването си в която получава първата си премия Оскар. Световна популярност и второ отличие на американската киноакадемия ѝ носи ролята в паметния трилър " Мълчанието на агнетата " (1991).

Най-новият филм с присъединяване на актрисата " Мавританецът " излезе на екран тази година. Въпреки че ролята ѝ донесе премия Златен глобус, Фостър се размина с номинация за Оскар.

Джоди Фостър е първата актриса, отличена с две награди на американската киноакадемия, преди да е навършила 30 години.

Кинофестивалът в Кан ще бъде открит с кино лентата " Анет " на френския режисьор Леос Каракс с Марион Котияр и Адам Драйвър в основните функции. Председател на журито ще бъде американският режисьор Спайк Лий .
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР