Американската администрация смята да публикува на 15 декември нови материали, ...

Американската администрация смята да публикува на 15 декември нови материали,

Разкриват нови данни за убийството на Кенеди. Ще научим ли истината

Американската управа счита да разгласява на 15 декември нови материали, свързани с убийството през 1963 година на 35-тия държавен глава на Съединени американски щати Джон Кенеди, пресслужбата на Белия дом.

В известието се показва , че през 1992 година американският Конгрес е оповестил , че всички данни, които имат отношение към убийството на Кенеди, " следва последователно да бъдат разкрити " , в случай че това няма да навреди на отбраната, разузнаването, правоохранителните органи или на външната политика на страната, означава Българска телеграфна агенция , базирайки се на ТАСС.

В момента американски ведомства проучват документите.

Сегашният американски държавен глава Джо Байдън утвърди реда, по който ще бъдат оповестени посочените материали. Част от тях, както се чака , ще бъдат разкрити на 15 декември. Това са тези сведения, за чието огласяване има единодушие на управляващите .

Публикацията на втората част ще се отсрочи по настояване на ведомствата. Очаква се до 15 декември 2022 година тя да не бъде разкрита. Съответни препоръки към този момент са били направени от управлението на националното ръководство на архивите и документацията на Съединени американски щати .

Не е изключено част от документите да не бъде огласена и след 15 декември 2022 година

Очаква се ръководството на архивите да изготви проект за основаване на цифрова база данни с открит досег , в която ще бъдат включени разкритите документи.

Източник: standartnews.com