Американската администрация смята да публикува на 15 декември нови материали,

...
Американската администрация смята да публикува на 15 декември нови материали,
Коментари Харесай

Разкриват нови данни за убийството на Кенеди. Ще научим ли истината

Американската администрация счита да разгласява на 15 декември нови материали, свързани с убийството през 1963 година на 35-тия президент на Съединени американски щати Джон Кенеди, пресслужбата на Белия дом.

В известието се показва, че през 1992 година американският Конгрес е оповестил, че всички данни, които имат отношение към убийството на Кенеди, " следва последователно да бъдат разкрити ", в случай че това няма да навреди на защитата, разузнаването, правоохранителните органи или на външната политика на страната, отбелязва Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

В момента американски ведомства изследват документите.

Сегашният американски президент Джо Байдън утвърди реда, по който ще бъдат оповестени посочените материали. Част от тях, както се чака, ще бъдат разкрити на 15 декември. Това са тези сведения, за чието разгласяване има единодушие на управляващите.

Публикацията на втората част ще се отсрочи по искане на ведомствата. Очаква се до 15 декември 2022 година тя да не бъде разкрита. Съответни рекомендации към този момент са били направени от управлението на националното ръководство на архивите и документите на Съединени американски щати.

Не е изключено част от документите да не бъде огласена и след 15 декември 2022 година

Очаква се ръководството на архивите да изготви проект за основаване на цифрова база данни с открит достъп, в която ще бъдат включени разкритите документи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР