Американската администрация предлага парична награда до 15 милиона долара за

...
Американската администрация предлага парична награда до 15 милиона долара за
Коментари Харесай

САЩ дават до 15 млн. долара за топ ирански шпионин

Американската администрация предлага парична премия до 15 милиона $ за информация за един от командирите на разследващата работа "Ал Кудс " на Иранския революционен гвардейски корпус (IRGC) на Иран на име Абдула Реза Шалахи. Това разгласи в четвъртък специфичният представител на Съединени американски щати за Иран Брайън Хук.

Според него ние приказваме за заплащане в размер на "до 15 милиона $ за информация за финансовите действия, връзките и сътрудниците на Абдола Реза Шалахи ". "Това е основаният в Йемен командващ разузнаването на "Ал Кудс " ", изясни американският чиновник по външните работи. Според него управляващите в Съединени американски щати се пробват да получат данни, които могат да оказват помощ на Съединени американски щати да нарушат "операциите на Иранския революционен гвардейски корпус ".

"Шалахи има дълъг опит в [организирането] на набези над американци и техните съдружници по целия свят. Той възнамерява многочислени атентати на съдружни войски в Ирак, доставя екстремистки шиитски групи с оръжие и експлозиви и възнамерява сортинг, който се организира на 20 януари 2007 година в Карбала и управлява "смъртта на петима американски бойци и раняването на още трима. През 2011 година Шалахи води интрига за убийството на саудитския дипломат в Съединените щати Адил ал Джубайр и го финансира ", сподели Хук.

В същото време той изясни, че Шалахи е със седалище в Йемен. "Това е командирът на специфични служби, основан в Йемен ", съобщи американски чиновник по външните работи. Според него управляващите в Съединени американски щати се пробват да получат данни, които могат да оказват помощ на Съединени американски щати да нарушат "операциите на IRGC ".

Хук сподели също, че на 25 ноември транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати, намиращ се в интернационалните води край крайбрежията на тази страна, е прихванал "голяма партида оръжия и ракетни съставни елементи ", която е трябвало да бъде доставен от Иран до Йемен. "Тази констатация е в допълнение доказателство за напъните на Иран да разпали спора в района, като доставя силите, които поддържа, със смъртоносни оръжия. Освен това е в допълнение доказателство, че Иран постоянно нарушава ембаргото на Организация на обединените нации за оръжие ", сподели Хук.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР