Американската администрация подготвя на този етап възможни по-нататъшни мерки, насочени

...
Американската администрация подготвя на този етап възможни по-нататъшни мерки, насочени
Коментари Харесай

Презареждане: Тръмп обяви за нови срещи с Путин, а шефът на Пентагона ще си говори с Шойгу за първи път от 2015 г. насам

Американската администрация приготвя на този стадий вероятни по-нататъшни ограничения, ориентирани към реализацията на договореностите, реализирани сред президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в столицата на Финландия.

Това заяви представител на Белия дом в отговор на въпрос има ли към този момент някакви дейности на процедура по образуването на руско-американска група на високо ниво, която би трябвало да спомага за развиването на двустранната търговия и вложенията.

Пред публицисти в Белия дом президентът Доналд Тръмп още един път показа усещанията си от срещата с съветския си сътрудник.

" Аз се срещнах с президента на Русия Владимир Путин за да бъдат решени някои най-неотложни проблеми на човечеството. Никога преди положението на връзките ни с Русия не е било толкоз неприятно, както преди няколко дни. Но считам, че те станаха доста по-добри и че има опция да станат още по-добри”, акцентира Тръмп, представен от международните организации.

" Срещата, която имах с президента Путин, беше фактически мощна. Аз считам, че те биха желали да работят, само че почтено казано не бях убеден, че те ще имат това предпочитание. В бъдеще ще имаме нови срещи и ще забележим дали те ще доведат до стремежи резултат”, добави Тръмп.

Reuters от своя страна оповестява, че ръководителят на Пентагона Джеймс Матис е подготвен да организира договаряния с министъра на защитата на РФ Сергей Шойгу.

Източници на организацията са показали, че Матис е отворен за провеждането на договаряния с Шойгу, само че не са прецизирали дали американската страна е отправила питане за персонална среща или телефонен диалог.

Евентуални договаряния сред Матис и Шойгу ще станат първата среща на шефовете на отбранителните ведомства на двете страни от 2015 година насам, отбелязва Reuters.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР