Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) заяви във вторник,

...
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) заяви във вторник,
Коментари Харесай

FDA на САЩ оценява ефективността на COVID ваксините срещу варианта Омикрон


Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) съобщи във вторник, че прави оценка успеваемостта на позволените ваксини против Covid-19 във връзка с разновидността Омикрон на ковид и чака да има повече информация през идващите няколко седмици, оповестява Ройтерс.

В момента организацията прави оценка имунизациите, с цел да види дали и какъв брой добре работят против разновидността, открит за първи път в Южна Африка, уточни изпълняващият длъжността комисар Джанет Уудкок.

Тя сподели, че в случай че прегледът покаже, че е нужна трансформация на актуалните ваксини, организацията и фарамцевтчните компании ще работят дружно, с цел да разработят и тестват бързо такава трансформация.

Новият вид провокира терзания в целия свят, че може да устои на имунизациите и да удължи съвсем двегодишната пандемия от Covid-19.



Здравната регулаторна организация на Съединени американски щати поддържа, че позволените ваксини остават високоефективни за попречване на Covid-19 и сериозните клинични резултати, свързани с инфекцията, и продължава да приканва хората да се имунизират.

FDA също по този начин прави оценка евентуалното влияние на разновидността върху наличните сега диагностични и лечебни средства. Агенцията сподели още, че предварителният обзор демонстрира, че PCR и антигенните проби, необятно употребявани в Съединените щати, имат дребна възможност да бъдат повлияни от Омикрон.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР