Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри на 19

...
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри на 19
Коментари Харесай

Америка одобри нов антибиотик срещу пневмония

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) утвърди на 19 август антибиотика Xenleta (лефамулин). " Това ново лекарство дава друга опция за лекуване на пациенти с добита в общността бактериална пневмония, което е съществено заболяване ", споделя Ед Кокс - шеф на офиса за антимикробните артикули към FDA. " За преодоляването на това съществено заболяване е значимо лекарите и пациентите да имат благоприятни условия за лекуване. Това утвърждение ускорява непрекъснатия ни ангажимент за справяне с лекуването на инфекциозни болести, като улеснява създаването на нови антибиотици ", споделя доктор Кокс.

Безопасността и ефикасността на Xenleta, призната през устата или венозно, е оценена в две клинични изследвания с общо 1289 пациенти. В тях лекуването с Xenleta е съпоставено с различен антибиотик - моксифлоксацин, със или без линезолид. Проучванията демонстрират, че пациентите, лекувани с Xenleta, имат сходни проценти на клиничен триумф като тези, лекувани с моксифлоксацин със или без линезолид.

Най-честите нежелани реакции, обявени при пациенти, приемащи Xenleta, включват диария, гадене, реакции на мястото на инжектиране, нараснали чернодробни ензими и повръщане. Xenleta има капацитета да провокира смяна при отчитане на ЕКГ (удължен QT интервал). Xenleta не би трябвало да се ползва при пациенти с известна свръхчувствителност към лефамулин.

Xenleta бе охарактеризиран от FDA като дипломиран артикул от инфекциозни болести (QIDP). Обозначението QIDP се дава на антибактериални и противогъбични лекарствени артикули, предопределени за лекуване на съществени или животозастрашаващи инфекции.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР