Американки медии разпространиха запис, в който президентът Доналд Тръмп иска

...
Американки медии разпространиха запис, в който президентът Доналд Тръмп иска
Коментари Харесай

Процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп продължава с нов скандал

Американки медии разпространиха запис, в който президентът Доналд Тръмп желае отстраняването на американския дипломат в Украйна. А преди няколко часа в Сената стартира представянето на причините в отбрана на Тръмп в процеса по отстраняването му от власт.
Ройтерес прецизира, че не се ангажира с достоверността на записа, а Белият дом към момента не го е коментирал.

Записът е възложен от юрист на предприемача с украински корени Лев Парнас, който Тръмп твърди, че не познава. Записът е юридически през април 2018 и продължава 83 минути. Видеото демонстрира частна зала с подредена маса за вечеря. В началото му Тръмп театралничи за фотография. Лицата на участниците в срещата не се виждат, камерата е ориентирана към тавана. В избран миг става дума за към този момент някогашната американска посланичка в Украйна - Мари Йованович.

Йованович бе освободена от поста си през май 2019 година. Официално оповестената причина бе загуба на доверието на президента Донадл Тръмп.

В същото време, през днешния ден в Сената стартира представянето на причините в негова отбрана в процеса по отстраняването му от власт.

" В идващите няколко дни планираме да представим доказателства, в действителност неоспорими, че президентът не е направил нищо неправилно. ", декларира Джей Секулоу, персонален юрист на Доналд Тръмп.

Защитниците на Тръмп остро подлагаха на критика демократите и обявиха, че те желаят да унищожат демократичния избирателен развой. Според демократите пък, началото на представянето на републиканците е подчертало потребността от очевидци по развой.

Адам Шиф, ръководител на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите и водещ обвинител на демократите разяснява, че първото нещо, което го е смутило в днешното показване е, че те не нападат главната архитектура на схемата. " Те не стачкуват това, че Президентът е ходатайствал непозната нация да се намеси в нашите избори, да му помогне да измами. ", твърди Шиф.

Изслушването на причините на отбраната продължава на следващия ден, осведоми Българска национална телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР