Американецът Пол Уилън, осъден за шпионаж в Русия, е преместен в

...
Американецът Пол Уилън, осъден за шпионаж в Русия, е преместен в
Коментари Харесай

Американецът Пол Уилън е в затворническата болница в Мордовия

Американецът Пол Уилън, осъден за шпионаж в Русия, е изместен в затворническа болница. Информацията е от брат му Дейвид, който е представен от " Интерфакс ".

Пол Уилън е пропуснал регулярното позвъняване до фамилията си, като не се е свързал в предоставеното му седмично време и с представители на американското посолство. Дейвид Уилън е схванал, че брат му е преместен в затворническата болница дружно с още няколко пандизчии, които не са съветски жители.

През 2020 година някогашният американски морски пехотинец Пол Уилън беше задържан през 2018 година в Москва и получи 16-годишна присъда за шпионаж и я излежава в колония с оптималната сигурност в Мордовия. Той отхвърли всички обвинявания.

Информацията за привеждането на Уилън в болница идва на фона на повишението на напрежението сред Съединени американски щати и Русия по линия на пандизчиите, след като руските служби арестуваха Еван Гершкович, сътрудник на The Wall Street Journal (WSJ) по обвинявания в шпионаж. Шефовете на повече от 30 медии от цялостен свят изпратиха писмо до съветския дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, в което упорстват за освобождението на журналиста.

Надежда за замяна сред Съединени американски щати и Русия, която да включва и Пол Уилън, имаше предходната година, когато сред двете страни бе осъществена невиждана такава. Тогава баскетболистката Бртини Гринър, която бе осъдена на 9 години затвор за владеене и трафик на опиати, бе разменена за Виктор Бут, един от най-издирваните дилъри на оръжие, прочут като " търговеца на гибел ", който бе арестуван през 2012 година и осъден на 25 години затвор в Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР