Американецът Нейтън Чън спечели титлата при мъжете на световното първенство

...
Американецът Нейтън Чън спечели титлата при мъжете на световното първенство
Коментари Харесай

Американец спечели титлата при мъжете на Световното първенство

Американецът Нейтън Чън завоюва купата при мъжете на международното състезание по фигурно пързаляне в италианския град Милано.18-годишният Чън единствен от любимците извърши съвършена в техническо отношение волна стратегия и завоюва за първи път в кариерата си международната купа.

За американецът това е мощен сезон, защото той завоюва финала на Гран При в Нагоя и бронзов орден в отборната конкуренция на олимпийските игри в Пьончан 2018 година. В самостоятелното съревнование Чън приключи на пето място.

Нейтън Чън извърши шест четворни скока във волната си стратегия, за която получи оценка от 219.46 точки, от които 127.62 точки за механически детайли. Той победи със общ брой от 321.40 точки и победи с близо 48 точки разлика Шома Уно (Япония), който остана втори с 273.77 точки.

Олимпийският и международен вицешампион Шома Уно много щастливо стигна до второто място на първенеца на планетата за втора поредна година. Той падна три пъти по време на волната си стратегия и едвам в края на композицията сподели същинските си качества. Той беше пети след късата стратегия и получи втора оценка за волната, с цел да вземе среброто.

Представителят на Русия Михаил Коляда завоюва бронзовото отличие, макар че падна два пъти по време на осъществяването си. Той приключи съ с общ брой от 272.32 точки, откакто беше втори в късата и четвърти във волната стратегия.Коляда донесе втори орден за Русия от международно състезание при мъжете за последните 14 години след бронза на Артур Гачински през 2011-а.

Двукратният олимпийски първенец Юдзуру Ханю (Япония) не пази купата си заради травма.
В топ 6 са още Алексей Биченко (Израел) с 258.28 точки, Кадзуки Томоно (Япония) с 256.11 точки и Денис Вас илиевс (Латвия) с 254.86 точки.Японецът беше 11-и след късата стратегия, само че получи трета оценка за волната и приключи пети в класирането.

Огромен неуспех претърпя двукратният международен бронзов медалист Боян Цзин (Китай). Той получи цели 9.0 наказателни точки за волната си стратегия. Така четвърти след късата стратегия той остана с 23-а оценка за волната и се едвам подреди 19-и в класирането с 223.41 точки.
По-късно през днешния ден е волната стратегия при танцовите двойки, а на следващия ден шампионата в Милано приключва с галаспектакъла на призьорите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР