Американец случайно нае агент под прикритие от ФБР, който да убие

...
Американец случайно нае агент под прикритие от ФБР, който да убие
Коментари Харесай

Американец нае мъж да убие съпругата му, той се оказа агент под прикритие на ФБР

Американец случайно нае сътрудник под прикритие от ФБР, който да убие брачната половинка му, оповестява Lad Bible. Мъжът даже подготвил 10 000 $ в брой за желаната " услуга ".

Масимо Маренги от Масачузетс е признал плануваното наемно ликвидиране предходната седмица на 16 март и е изправен пред евентуални 10 години затвор за закононарушението, се показва в известие на американския областен съд, представено от Lad Bible.

 обвиненият Масимо Маренги
обвиненият Масимо Маренги
Снимка: Окръжен съд на САЩ

Доказателства са заговора са и съобщения от 1 януари 2021 година сред Маренги и сътрудника на ФБР, в които брачният партньор още веднъж повдига тематиката за убийството на жена си.

Двамата се свързват за повторно, когато Маренги моли сътрудника под прикритие да му помогне и да " отстрани " казуса му.

Според други информатори на прокуратурата Маренги се е оплакал, че жена му желае ограничаваща заповед против него още през януари 2021 година

По информация на проверяващите обвиненият и " наемният палач " обсъждали и цената за услугата. Според известията служителят на ФБР декларирал, че в случай че Маренги в действителност е сериозен, би трябвало да приготви 10 000 $ в брой.

" Маренги се съгласи и даде фотоси на брачната половинка си, информация по отношение на местонахождението и работното ѝ време, домашния ѝ адрес в Малдън, изложение на автомобила ѝ и телефонния ѝ номер ", се показва още в информацията.

Властите разкриха, че Маренги по-късно е предал депозит от 1500 $ за убийството, като бил припрян и приканвал тайният сътрудник по-бързо да свърши работата.

След срещата си с Маренги служителят се свързва с полицейското ръководство в Нортууд в Ню Хемпшир, а оттова по-късно се свързват с ФБР.

Присъдата на мъжа ще стане ясна на 8 юни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР