AMD значително повиши конкурентоспособността на своите чипове в последните години(снимка:

...
Коментари Харесай

AMD изпревари за един ден Intel по пазарна капитализация


AMD доста увеличи конкурентоспособността на своите чипове в последните години
(снимка: AMD)

Акциите на AMD нарастнаха през вчерашния ден с повече от 3%, осигурявайки на компанията пазарна капитализация от 153 милиарда $. В същото време, след несполучлив тримесечен доклад, скъпите бумаги на Intel изгубиха повече от 10% от цената си, вследствие на което капитализацията на чипмейкъра понижа до 148 милиарда $.

Разместването е по-скоро алегорично, за един ден, само че демонстрира засилена конкуренция сред двата най-големи производителя на процесори за компютри и сървъри. Това също значи, че вложителите залагат на състезател с по-малко активи от съперника, макар че Intel влага съществено в индустриални предприятия. AMD разпорежда производството на чипове на външни реализатори, до момента в който Intel продължава да ръководи свои лични заводи и да построява нови.
още по темата
AMD съумя доста да увеличи конкурентоспособността на своите артикули през последните години, които в някои случаи превъзхождат чиповете на Intel както във връзка с продуктивността, по този начин и във връзка с потреблението на сила, отбелязва CNBC.

Intel, от своя страна, беше принудена да намали прогнозата си за годишна облага на акция от $3,60 на $2,30. Компанията отдаде слабите финансови резултати на спада на пазара на лични компютри и макроикономически фактори. Изпълнителният шеф на Intel Патрик Гелсингер съпостави използването на тактиката за възобновление на компанията с изкачването на връх Килиманджаро.

Тримесечният доклад на AMD се чака този вторник и ще покаже по какъв начин компанията, ръководена от доктор Лиза Су, е била наранена от същите макроикономически фактори, които доведоха Intel до първата ѝ загуба от доста години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР