Amazon ще използва електрическа жилетка, за да подобри безопасността на

...
Amazon ще използва електрическа жилетка, за да подобри безопасността на
Коментари Харесай

Жилетка на Amazon ще ни пази да не бъдем премазани от роботи

Amazon ще употребява електрическа жилетка, с цел да усъвършенства сигурността на служащите, когато те се занимават с автоматизирани системи и роботи в складовете на колоса. Robotic Tech Vest , която в действителност е единствено чифт тиранти, свързани с колан, алармира на роботите, че човек влиза в пространството към тях, с цел да се избегнат всевъзможни конфликти.
Начинът, по който по този начин наречените жилетки на Amazon Robotics работят, е като се въоръжат човешки служащи със датчици , които могат да споделят с роботизирани системи. Понякога човек би трябвало да влезе в зона, в която най-вече работят автоматизирани машини, с цел да прави поддръжка или да взема предмети, които са паднали на пода. С жилетката, роботите могат да открият човешкото наличие и да поправят държанието си. Ботовете ще се забавят и ще се отдалечат от хората, позволявайки на работата да продължи, а не да би трябвало да се изключи интервенцията напълно за нещо дребно.

Решението на Amazon за носими датчици идва единствено един месец след акцидент с робот в един от складовете на компанията, което докара до хоспитализация на 24 служащи. Докладите по това време демонстрират, че един от роботите на Amazon е съумял да пробие кутийка с репелент за мечки и да изпръска спрея вътре в склада. Повече от 50 служащи бяха наранени от случая.

Тъй като съдействието сред хората и роботите става все по-често срещано събитие, добра концепция е да се схване по-безопасен, в сравнение с невнимателен метод към работата с тези огромни железни машини.

Amazon отбелязва, че тестванията с жилетката имат „огромен успех“, като „повече от един милион неповторими активации“ са били записани със системите, които е употребила до момента.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР