Amazon съкращава почти два пъти повече работни места, отколкото беше

...
Amazon съкращава почти два пъти повече работни места, отколкото беше
Коментари Харесай

Уволненията в Amazon почти два пъти повече от предвиденото

Amazon редуцира съвсем два пъти повече работни места, в сравнение с беше планувано, призна основният изпълнителен шеф Анди Джаси в обява в блога си, оповестява Engadget. Още през ноември се появиха известия, че колосът в електронната търговия възнамерява да уволни 10 000 свои чиновници, изцяло в звук с цялостната наклонност в софтуерния бранш. Сега обаче се оказва, че уволненията ще обиден над 18 000 позиции в компанията.

По думите на Джаси по-голямата част от идните съкращения ще бъдат ориентирани към отделите за търговия на дребно и набиране на личен състав. Както отбелязва The Wall Street Journal, Amazon завоюва доста по време на пандемията през последните няколко години, защото хортата започнаха да пазарят онлайн по-често, в сравнение с преди. За да отговори на това нараснало търсене, компанията нае стотици хиляди чиновници. В резултат на влошената икономическа конюнктура поради геополитическата обстановка през последната година обаче колосът в електронната търговия предприе дейности за понижаване на разноските и разбор на облагата, която носи всяко от звената.

Първоначалната вест за идните съкращения в Amazon пристигна на фона на 11 000 освободени чиновници от различен софтуерен колос – Meta. Подобно на ръководителите на Amazon, шефът на компанията-майка на Фейсбук Марк Зъкърбърг доста усили вложенията след огромния растеж на приходите, дължащ се на пандемията. В последна сметка обаче навиците на хората се върнаха към трендовете отпреди пандемията, което докара до внезапен спад на финансовите потоци.

Неотдавна притежателят на Slack - Salesforce също разкри, че редуцира 10% от работната си мощ и затваря офиси. Компанията също завоюва доста от пандемията, само че към този момент не може да поддържа раздутата си работна мощ в актуалната икономическа обстановка.

Въпреки това, в случай че съблюдава поръчката си за броя на закритите позиции, Amazon ще се трансформира в софтуерната компания, уволнила най-вече хора едновременно през последните няколко месеца, сочат данните на аналитичната платформа Layoffs.fyi, представени от The Wall Street Journal. 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР