Алтернативните фонд мениджъри разширяват дейността си отвъд традиционните за тях ...

Алтернативните фонд мениджъри разширяват дейността си отвъд традиционните за тях

Apollo и Blackstone заделят капитал на стойност 250 млрд. долара в търсене на сигурност

Алтернативните фонд мениджъри уголемяват активността си оттатък обичайните за тях сфери на вложение

Отворените капиталови фондове са изключително подобаващи за ръководство на дълготрайни активи като инфраструктура и парцели. Инвестиционните сдружения Apollo и Blackstone са натрупали повече от 250 милиарда $ непрекъснат капитал, което е показателно за това по какъв начин бързо изменящите се бизнес модели стоят в основата на триумфа на два от най-силните играчи на Уолстрийт. Мащабът на тази финансова мощност, която пролича в миналогодишните резултати на двете групи, оповестени предходната седмица, демонстрира по какъв начин различните фонд мениджъри уголемяват активността си оттатък обичайните за тях сфери на вложение.

Отворените капиталови фондове са изключително подобаващи за ръководство на дълготрайни активи като инфраструктура и парцели. Силната религия на Blackstone в вложенията в недвижими парцели, почнала през 2017 година, изигра водеща роля при придобиването на активи като хотелския комплекс Bellagio на стойност 4.25 милиарда $ предходната година, оповестява Financial Times.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Преминаването към структурите на непрекъснатия капитал (сумата на личния капитал и на дълготрайните пасиви) алармира по какъв начин частните капиталови сдружения се стремят да избягат от натоварващия цикъл за набиране на средства, в който ръководителите пътуват по целия свят, пробвайки се да убедят пенсионни фондове и други институционални вложители да вложат средства.

Това отразява наклонността различните фонд мениджъри да диверсифицират активите си, като последователно се отдалечават от обичайния си бизнес за владеене на мощно задлъжнели компании. Инвестиционните сдружения слагат все по-голям акцент върху действия като кредитиране или вложение в недвижими парцели в търсене на нови източници на възвръщаемост.

Все по-добро показване

Основателят и основен изпълнителен шеф на Blackstone Стивън Шварцман предходната седмица поздрави групата и нейните акционери за " положителната година ", през която капиталовият фонд направи нови вложения за 63 милиарда $ и събра 2.13 $ нов капитал за всеки $, който е вложил.

През последните три месеца на завършилата година Blackstone осъществя покупко-продажби с недвижими парцели на стойност 6.5 милиарда $, което способства за това капиталовото сдружение да надвиши упованията на анализаторите за печалба преди лихви, налози и амортизации с 21%, достигайки над 1 милиарда $ за тримесечието.

Междувременно Apollo означи доста положително показване на дълговия си портфейл, отчитайки рентабилност 13% в своя структуриран бизнес с кредити. Групата, основата от ветерана в емблематичната капиталова банка Drexel Burnham Lambert Леон Блек, регистрира доходи в размер на 476 млн. $ през четвъртото тримесечие на миналата година, което е близо 38% над междинните прогнози на анализаторите.

И двете групи съвсем удвоиха цената на акциите си през последните 12 месеца, като значително това се случва с помощта на решението им да се откажат от данъчно облаганата конструкция на партньорство, която вложителите всеобщо считаха за недобросъвестна. " Този ход разреши на Blackstone да доближи до доста повече вложители ", разяснява Шварцман.

Източник: capital.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg