Алтернативни трасета за доставка на газ в България през Гърция

...
Алтернативни трасета за доставка на газ в България през Гърция
Коментари Харесай

Александър Николов: Алтернативни трасета за доставка на газ свалят цената с над 10%

Алтернативни трасета за доставка на газ в България през Гърция и Турция са механически вероятен вид и не е ясно за какво в сегашната спешна обстановка „ Булгаргаз “ не е проучил тези разновидности, които са преференциални за потребителите у нас. Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ министърът на енергетиката Александър Николов. По думите му тече инспекция, само че ведомството има свое умозаключение за аргументите – „ в облекчен вид: човешки “.



Дружеството, което дава отговор за преноса - „ Булгартрансгаз “, споделя, че има опция не за едно трасе, а има две различни трасета за достъп и по-късно излиза изпълнителният шеф на сдружението, което се грижи само за комерсиалната активност и приказва за превоз, уточни Николов.

Според него е неприемливо да се приказва за забавянето на интерконектора с Гърция като единствена причина за недоставяне на азерския газ, „ когато има опция да се осъществя финансова изгода за страната и обществото “ с 4-5 различни разновидността по линия на точката за достъп на синьото гориво, само че нищо не е направено по тези разновидности.

Ако се направи, ще има извънредно положителен резултат за потребителите – най-малко няколко % намаляване надолу. Ако се промени миксът, който „ Булгаргаз “ показва на КЕВР, може да надвиши 10%, акцентира Николов. На този декор, той повтори вчерашното си изявление от пленарната зала, че сегашната обстановка води до загуби от до 1,5 млн. лв. дневно.

По тематиката с изнасянето на газ от „ Чирен “ Николов разяснява за „ Булгаргаз “, че „ когато се гледа едно държавно сдружение, то следва да бъде ръководено по този начин, че да носи оптималната изгода. Опитите по този начин да се ръководи, че да е комфортно за себе си или по метод, който не е в публичен интерес, са странни “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР