Alphabet, компанията-майка на Google, учредява нова компания, която ще използва

...
Alphabet, компанията-майка на Google, учредява нова компания, която ще използва
Коментари Харесай

Нова компания на Alphabet ще използва ИИ за създаване на лекарства

Alphabet, компанията-майка на Гугъл, учредява нова компания, която ще употребява изкуствен интелект за откриването на нови медикаменти, съобщи Си Ен Би Си.

Новата компания е основана в Обединеното Кралство и носи името Іѕоmоrрhіс Lаbоrаtоrіеѕ. Тя ще се възползва от прочувания и калкулации, към този момент осъществени от лаборатория за изкуствен интелект DeepMind в Лондон, която Гугъл закупи през 2014 година

Глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop и съосновател нa DеерМіng Дeмиc Xacaбиc ще извършва същата роля и в новото сдружение. В обява в блог Хасабис разказа Isomorphic Labs като комерсиално начинание, чиято цел е да „ премисли целия развой на разкриване на медикаменти от най-ранния му стадий “.

Говорител на Isomorphic Labs разясни, че компанията е изцяло обособена от DeepMind и разполага със свои лични запаси, въпреки че двете компании понякога ще си сътрудничат.

„ Когато е подходящо, екипите от двете компании може да си сътрудничат, изключително първоначално, до момента в който Isomorphic Lab запълва екипа си “, разяснява той.

Идентифицирането на нови медикаменти е дълъг и комплициран развой от вида  проба-грешка, който включва съчетание на голям брой химични съединения по разнообразни способи. Няколко компании, в това число BenevolentAI в Лондон и Atomwise от Сан Франциско, имат вяра, че AI може да форсира процеса.

„ Вярваме, че потреблението на авангардни изчислителни способи и неестествен интелект(ИИ) ще помогне на учените да повдигнат работата си до идващото равнище и да ускорят доста процеса за на разкриване на нови медикаменти “, написа Хасабис.

„ Методите на база ИИ от ден на ден се употребяват освен за анализиране на данни, само че и за създаване на мощни планирани и генеративни модели за комплицирани биологични феномени “, добави той.

DeepMind също разполагаше със здравно поделение, само че то бе погълнато от Гугъл през 2018 година след противоречива договорка с Национална здравна работа (NHS) на Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР