Alpha 1 предлага невиждана досега комбинация от резолюция, скорост и

...
Alpha 1 предлага невиждана досега комбинация от резолюция, скорост и
Коментари Харесай

Революционният фотоапарат Alpha 1 отбелязва началото на нова ера в професионалното заснемане

Alpha 1 предлага невиждана до момента композиция от резолюция, скорост и параметри на видеозаснемане, които дават на експертите безгранични благоприятни условия, с помощта на новия 50,1 мегапикселов пълноформатен датчик с висока резолюция, високата скорост на снимане до 30 фрагмента в секунда, 8K видео и още доста други екстри
Нов 50,1 мегапикселов (прибл. бр. ефикасни пиксели) пълноформатен двуслоен датчик Exmor RS™ CMOS в композиция с модернизиран процесор BIONZ XR™ за обработка на изображенията с осем пъти по-голяма изчислителна мощ Непрекъснато снимане без затъмняване при скорости до 30 фрагмента в секунда. Високата скорост на прочит на данните от датчика разрешава до 120 AF/AE калкулации в секунда, което е два пъти по-висока скорост от тази на Alpha 9 II, даже и при серийни фотоси със скорост 30fps Ярък и необятен 0,64-инчов електронен визьор OLED Quad-XGA с 9,44 милиона точки (прибл. брой) с неповторима в международен мащаб скорост на освежаване от 240 fps Безшумен електронен затвор без трептения За първи път в света anti-flicker снимане при променлива светлина както с машинален, по този начин и с електронен затвор За първи път в Alpha™ серията синхронизация на светкавицата с електронния затвор до 1/200 sec. Най-бързата в света v синхронизация на светкавицата с механичния затвор, достигаща 1/400 sec. Видеозаснемане с параметри 8K 30p 10-bit 4:2:0 XAVC HS и с 8.6K презапасяване за изключителна подробност и резолюция, в допълнение към опция за снимане на видеоклипове с параметри 4K 120p 10-bit 4:2:2 Широк динамичен обсег от 15 бленди за фотоси и 15+ бленди за видеоклипове Подобрен автофокус в действително време Real-time Eye AF за различаване на очи на хора и животни, и нов Real-time Eye AF за птици, както и следене в действително време Real-time Tracking, което автоматизирано поддържа акуратен фокус 5-осова вградена оптична стабилизация на изображението за преимущество при скоростта на пандиза от 5.5-бленди Цветна матрица S-Cinetone, позната от FX9 и FX6, осигуряваща изразителен аспект на изображението с кинематографско качество Поддръжка на всяка стъпка от професионалния работен развой с помощта на най-бързата в сектора вградена Wi-Fi, SuperSpeed USB 10Gbps, 1000BASE-T Ethernet връзка и още доста други функционалности

Sony, международен водач в региона на датчиците и цифровото обрисуване, разгласи стартирането на пазара на нов революционен пълноформатен безогледален фотоапарат Alpha 1, с което удостоверява своята поръчка като водач в промишлеността. Моделът предлага впечатляваща композиция от новаторски нови функционалности.

Най-високотехнологичният и новаторски фотоапарат, който Sony предлага на пазара, Alpha 1, съчетава в себе си висока резолюция и високи скорости по метод и на равнище, което не е било достигано в никакъв случай до момента в света на цифровата снимка. Благодарение на своя чисто нов 50,1-мегапикселов пълноформатен датчик Exmor RS™, скорост до 120 AF/AE калкулации в секунда, 8K 30p 10-bit 4:2:0 видеозаснемане и още доста други функционалности, Alpha 1 разрешава на всеки създател да улови това, което не е бил кадърен преди.

“Ние постоянно се вслушваме в това, което нашите консуматори ни споделят, провокираме сектора да предлага нови нововъведения на пазара, с които да се надвишават упованията им,” сподели Ян Салмон Леганьор, шеф Продуктов маркетинг, отдел Digital Imaging за Европа. “Alpha 1 отстранява всички ограничавания, съществували до момента, и слага нови високи стандарти за това какво създателите могат да реализират с един единствен фотоапарат. Основната причина да сме толкоз разчувствани не са многото функционалности, които продуктът предлага, а опцията с Alpha 1 да се улови това, което не е било виждано или заснемано преди. Този фотоапарат отключва цялостен нов свят на благоприятни условия и прави допустимо това, което не е било допустимо преди “.

Новоразработеният датчик е планиран с вградена памет и работи в композиция с усъвършенствания BIONZ XR процесор, с помощта на който е допустимо серийно снимане на 50,1 мегапикселови изображения при изумителна скорост от 30fps и до 120 AF/AE калкулации в секунда. Фотографските благоприятни условия, които Alpha 1 предлага, се допълват от електронния OLED Quad-XGA визьор с 9,44 милиона точки и скорост на освежаване, достигаща 240 fps, което подсигурява снимане без затъмняване. Също по този начин, за първи път в Alpha серията, фотоапарат предлага видеозаснемане в 8K 30p 10-bit 4:2:0. Alpha 1 предлага опция и за видеозаснемане в 4K 120p / 60p 10-bit 4:2:2 и включва цветово предаване благодарение на технологията S-Cinetone. Alpha 1 също по този начин предлага и набор от функционалности, създадени особено в поддръжка на експертите на терен за по-бърз работен развой, в това число 3,5 пъти по-бърза скорост на безжично FTP прекачване и доста други.

Безпрецедентна резолюция и скорост
Серийно снимане с до 30 фрагмента в секунда
Благодарение на положителните си експлоатационни характерности при високи скорости, Alpha 1 може да улови моменти, които в противоположен случай биха се изгубили, и дава на всеки фотограф скоростта, от която се нуждае, с цел да улови бързо движещи се обекти. Високата скорост на четене на данните от 50,1-мегапикселовия датчик и огромната буферна памет вършат допустимо снимането на до 155 пълноформатни компресирани изображения в RAW формат или 165 пълноформатни JPEG изображения при скорост до 30 фрагмента в секунда при потребление на електронния затвор, без това да оказва въздействие върху прецизността на AF и AE следенето.

Със своята впечатляваща изчислителна скорост, достигаща 120 AF/AE в секунда, Alpha 1 може да поддържа фокуса с изключителна точност даже и върху бързодвижещи се обекти. Фотоапаратът може автоматизирано да прави промени в експозицията даже при внезапни промени в яркостта, като времето на реакция на AE е едвам 0,033 секундиii.

Усъвършенстван електронен визьор с революционнаiv скорост на освежаване от 240 fps
Alpha 1 освен е кадърен да прави фотоси при невиждано високи скорости, само че и неговият визьор е с най-високата в света скорост на освежаване от iv 240 fps xiv за безпрепятствено изображение. Визьорът не се затъмнява по време на експониране, с помощта на което можете непрестанно да наблюдавате своя обект, да кадрирате и проследявате, даже и в режим на серийно снимане. Със своите 9,44 милиона точки (прибл. бр.) и 0,64 инча, OLED Quad-XGA технологията с висока резолюция и усъвършенствана оптика обезпечава най-високата резолюция за този клас фотоапаратиiv. Визьорът предлага и 0,90x нарастване, 41° по по диагонал зрително поле и 25mm зрителна позиция за ясна картина без изкривявания от ъгъл до ъгъл.

Най-съвременни технологии в региона на автофокуса
Sony продължава да слага нови и нови стандарти в региона на автофокусните технологии, представяйки Alpha 1 - фотоапарат, който с лекост може да наблюдава комплицирани, бързодвижещи се обекти с висока степен на точност. Фотоапаратът включва 759 точки за фазово засичане във фокусна низина, които покриват почти 92% от площта на изображението, с което се подсигурява акуратен и безотказен фокус и в среда, където фокусирането всекидневно е мъчно.

Усъвършенстваният автофокус в действително време Real-time Eye AF на Sony усъвършенства успеваемостта с 30% спрямо предходните системиi, с помощта на своя мощен процесор за обработка на изображенията - BIONZ XR. С това се подсигурява тъкмо и надеждно засичане, даже и когато лицето на обекта не гледа към камерата. В допълнение към усъвършенствания Real-time Eye AF за засичане на очи на хора и животни, Alpha 1 употребява и най-хубавите технологии за различаване на обекти, с цел да обезпечи Real-time Eye AF за птициxi за първи път в серията фотоапарати Alpha. Оптимизираните логаритми подсигуряват, че следенето на обекта не се прекъсва, даже в случай че кацнала птица ненадейно полети или рамката на фрагмента внезапно се промени.

Alpha 1 предлага и основано на AI следене в действително време, което автоматизирано поддържа акуратен фокус. Алгоритъмът за различаване на обекта употребява данни за цвят, претекстове (яркост) и разстояние на обекта (дълбочина), с цел да обработва пространствената информация в действително време при висока скорост.

Безшумен електронен затвор без трептения
Високата скорост на четене на данните от новия датчик за обработка на изображенията прави допустимо изкривяванията в резултат на потреблението на електронен затвор (rolling shutter) да бъдат понижени до 1,5 пъти при снимане на фотоси спрямо Alpha 9 II. Фотоапаратът също по този начин предлага режим на тихо серийно снимане в условия на трептяща светлина при потребление на електронен затвор за първи пътv в света. Електронният затвор работи тихо без машинален звук и без трептения. Вече е допустимо безпроблемно серийно снимане даже при фотоси в сложни светлинни условия като луминесцентна или различен тип склонна към вибриране изкуствена светлина. За първи път с фотоапарат Alpha е допустима синхронизация на електронния затвор и светкавицата до 1/200 sec. Вече можете действително да се възползвате от преимуществата на електронния затвор, даже когато употребявате мълния за доста повече и разнородни креативен благоприятни условия по време на фотоси.

Система на пандиза с двойно задвижване за синхронизация със светкавицата от 1/400
Alpha 1 може с горделивост да твърди, че предлага най-бързата в света скорост на синхронизация със светкавицата, v достигаща 1/400 sec. при потребление на машинален затвор, което улеснява улавянето на бързи динамични дейности. В допълнение към направената от въглеродни влакна завеса на пандиза, Alpha 1 ползва новоразработената система за двойно задвижване, която употребява пружина и електромагнитно задвижване (актуатор) и по този начин предлага висока устойчивост в лек дизайн.


По-добро снимане с висока резолюция

Дори и с огромния брой пиксели на датчика, Alpha 1 предлага висока сензитивност при ниски равнища на шума в допълнение към 15+ бленди динамичен обсег за видеозаснемане и 15 бленди за фотоси, което подсигурява безпрепятствено, естествено изглеждащо градиране на сенките и светлите зони, с помощта на употребяваните водещи технологии в обработката в целия обсег на чувствителността от 100 до 32 000 ISO (разширяема до 50-102 400 за снимки).

Новият фотоапарат включва и модернизиран режим Pixel Shift Multi Shooting, който комбинира до 16 изображения с цялостна резолюция. В този режим фотоапаратът точно реалокира датчика на стъпки от един или половин пиксел, с цел да снима 16 обособени изображения с изместване на пикселите, съдържащи общо 796,2 милиона пиксела данни, които по-късно се сплотяват в изображение с 199 милиона пиксела (17,280 x 11,520 пиксела) благодарение на десктоп приложението на Sony - Imaging Edge™. Със скорост на синхронизация, достигаща 1/200 sec. в този режим, той е съвършен за снимане на архитектурни обекти, предмети на изкуството или други обекти от неживата природа, като се доближават равнища на подробност и тъкмо предаване на цветовете, които могат да се опишат само като зашеметяващи.

Професионално качество на видеоклиповете
Заснемане на 8K видеоклипове с висока резолюция
За първи път в серията фотоапарати Alpha, Alpha 1 предлага опция за запис на видеоклипове с качество 8K 30p 10-bit 4:2:0 XAVC HS с презапасяване до 8,6K за изключителна резолюция. Това, в композиция с известните технологии на Sony в региона на прецизния автофокус и възпроизвеждане на цветове, дава на притежателите на Alpha 1 опцията да осъществят своята креативна визия до най-малкия подробност. Заснетите в 8K видеа могат да бъдат употребявани и за гъвкава редакция в 4K на стадий постпродукция.

Поддръжка на разнообразни видеоформати в помощ на експертите
Alpha 1 има опция за пряк запис в 4K при скорости до 120 фрагмента в секундаviii, което разрешава на оператора да прави видеоклипове с до 5X занимателен каданс. Тази функционалност освен поддържа 10-bit 4:2:2 запис, само че и може да се употребява с ефикасна Long GOP междукадрова компресия или висококачествена Intra (All-I) вътрекадрова компресия.

Alpha 1 предлага и S-Cinetone - същата цветова матрица, която стои зад получилите необятно самопризнание цветове и тонове на кожата на FX9 и FX6. Той възпроизвежда естествени междинни тонове, меки цветове и възхитителни светли сектори, с цел да отговори на растящите потребности от по-изразителни дълбочини в изображението. Благодарение на гама кривата S-Log 3 към този момент е допустимо да се реализиран 15+ бленди динамичен обсег, а с настройките на цветната гама S-Gamut3 и S-Gamut3.Cine colour е елементарно да обедините видео, снимано с Alpha 1, с видеоклипове, снимани с камери VENICE, FX9 или други професионални кино камери.

Конструкция за разпръскване на топлината
Уникалната структура за разпръскване на топлината поддържа температурата на датчика и процесора в границите на диапазона на естествената работна температура, с цел да се избегне прегряване, без това да нарушава компактните размери на тялото. Това прави допустимо да записвате видео с качество 8K/30p без спиране в продължение на почти 30 минути.

Поддържа снимане от ръка

Благодарение на високата степен на точност на стабилизацията и жироскопите, в допълнение към усъвършенстваните логаритми за стабилизация на изображението, се реализира преимущество при скорост на пандиза от 5,5 бленди за оптимално качество на фотосите с висока резолюция, направени с помощта на 50,1-мегапикселовия датчик на фотоапарата. Alpha 1 включва и режим Active Mode, който обезпечава впечатляваща стабилизация при видеозаснемане от ръка. Ако за постпродукция употребявате десктоп приложенията на Sony Catalyst Browse или Catalyst Prepare, можете да се възползвате от функционалността за точна стабилизация на изображението, която употребява метаданните, генерирани от вградените във фотоапарата жироскопи.

Сред другите функционалности, които Alpha 1 предлага, са: 16-bit RAW излаз към външен рекордер през HDMI за оптималната еластичност на постпродукционен стадий, цифров аудио интерфейс, прибавен към мултиинтерфейсното гнездо (MI Shoe) на фотоапарата, за по-ясен аудио запис от съчетаем външен микрофон на Sony, 5.8K презапасяване и четене на цялостните данни от всички пиксели без сливане (pixel binning) за 4K видеоклипове с висока резолюция в режим Super 35mm и още доста други.

Улеснен работен развой с помощта на употребяваните мрежови технологии, в това число опция за свързване към съвместими с 5G устройства

Alpha 1 е създаден и конфигуриран с мисъл за работата на фото и видео публицистите и операторите на спортни събития, които би трябвало да предадат своите фотоси и видео материали допустимо най-бързо и се нуждаят от високотехнологични благоприятни условия за връзка. Фотоапаратът предлага няколко функционалности за бързо и надеждно прекачване на файловете благодарение на най-бързата в браншаxiii вградена безжична LAN връзка е допустима връзка с честоти от 2.4 GHz и 5 GHz и двойни антени за надеждност на връзката. 5 GHz включва поддръжка на 2x2 MIMO (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) и предлага 3,5 пъти по-бърза скорост при безжично FTP прекачване спрямо Alpha 9 II - доста преимущество при отразяване на вести и спортни събития, когато е належащо материалите да бъдат предадени с надеждна висока скорост. Наличен е и USB Type-C® конектор, който поддържа високоскоростно отдалечено PC Remote (тетъринг) прекачване на данни за безпроблемна работа с огромни файлове. Alpha 1 разполага и с вграден 1000BASE-T LAN конектор за високоскоростно и устойчиво прекачване на данни, в това число снимане от разстояние. Поддържа се FTPS (прехвърляне на файлове през SSL/TLS), което разрешава SSL или TLS криптиране за по-висока сигурност на данните.

Освен компресиран и некомпресиран RAW формат, Alpha 1 предлага и дейно компресиране без загуба на данни и качество - Lossless Compressed RAW. На ваше разположение е и новата конфигурация на качеството на изображението “Light” JPEG/HEIF, при която се получават по-малки файлове в сравнение с при общоприетите настройки, което разрешава по-бързо предаване при отразяване на вести и спортни събития, където фотографите разчитат на експедитивност. Освен другите RAW и JPEG формати, Alpha 1 включва и формата HEIF (High Efficiency Image File) за гладко 10-битово градиране, което разрешава по-реалистично възпроизвеждане на цветовете на небето или на обектите в портретната снимка, където е от изключителна значимост за фина и естествено изглеждаща последователност. Снимките, снимани с Alpha 1, могат да бъдат “рязани” още в самия фотоапарат до мечтаното съответствие сред страните, съответния размер или позиция, според от приложението.

Alpha 1 е съчетаем и с разнообразни приложения, ад-они и принадлежности. Използвайки Imaging Edge Mobile и Imaging Edge Desktop, професионалните фотографи могат елементарно да трансферират RAW файлове и файлове, употребяващи опцията за компресиране без загуби (lossless compression), както и да ръководят отдалечено функционалностите за следене и фокусиране Touch Tracking и Touch Focus единствено с едно допиране за по-удобна работа с AF. След прибавяне на ад-он Transfer & Tagging (вер. 1.3 или по-нова) можете автоматизирано да обръщате всяка гласова записка към файловете с изображенията в текстови заглавия или да прехвърлите файловете към FTP сървър от своето мобилно устройство. Десктоп приложенията Catalyst Browse/Catalyst Preparexxvi разрешават на професионалните фотографи да преглеждат и ръководят видеоклиповете, снимани с фотоапарата на Sony. Благодарение на инструмента Remote Camera Tool можете също да променяте настройките на фотоапарата от разстояние и да снимате от компютър, обвързван през LAN кабел, като са включени и разнообразни усъвършенствания за Alpha 1 като по-бързо прекачване, ръководство с допиране, поддръжка на двоен слот и на HEIF, в допълнение към доста други.

Надежден и елементарен метод на работа

Професионалните консуматори се нуждаят от от ден на ден и все по-добри функционалности и експлоатационни характерности. Те се нуждаят и от надеждността и издръжливостта, които се изискват от всеки инструмент, употребен за професионални цели. Alpha 1 разполага с два медийни слота, като и двата поддържат карти UHS-I и UHS-II SDXC/SDHC, както и новите карти CFexpress Type A за изцяло по-висока продуктивност и по-бързи скорости на четене и запис на данни. Сред характерностите на модела са и устойчив корпус от магнезиева сплав, дълъг живот на батерията с батерия Z, който при предпочитание може да бъде в допълнение продължен благодарение на отвесен грип VG-C4EM (продава се отделно), усъвършенствана функционалност за премахване на праховите частици, функционалност за затваряне на пандиза при изключване на зареждането за отбрана на датчика и отбрана от прахови частици и влага за оптималната надеждност и в сложни за фотоси среди. Моделът има устойчив и благонадежден HDMI Type-A конектор и поддържа USB PD (Power Delivery), което разрешава подаването на по-мощно зареждане от външни източници и надлежно работа в снимачен режим за продължителни интервали от време при минимално потребление на батерията.

Обновената структурата на менюто разрешава по-лесна навигация и ръководство на менюто единствено с допиране, с помощта на което управлявате фотоапарата бързо и интуитивно благодарение на функционалностите Touch Focus и Touch Tracking на LCD екрана (3.0 type, прибл. 1,44 милиона точки). Персонализацията е лесна благодарение на групи от настройки на фотоапарата, които към този момент могат да бъдат променяни според от определения режим на фотоси. Благодарение на тази функционалност в никакъв случай не е било по-лесно да употребявате разнообразни настройки, в това число бленда и скорост на пандиза, както за фотоси, по този начин и за видеоклипове.

Цена и наличност


Пълноформатният фотоапарат Alpha 1 ще бъде разполагаем в Европа от март 2021 година на цена от почти 14 599 лева.

Ексклузивни истории и вълнуващо ново наличие, снимано с новия фотоапарат и други артикули на Sony, можете да намерите на www.alphauniverse.co.uk. Страницата е основана да образова и въодушевява всички фенове и притежатели на фотоапаратите от серията Alpha на Sony.

За подробна информация за новия артикул в Alpha Universe, апелирам последвайте този

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР