Алжирските власти са разбили международна мрежа, специализирана в трафика на

...
Алжирските власти са разбили международна мрежа, специализирана в трафика на
Коментари Харесай

Алжир разби мрежа за трафик на хора към Европа

Алжирските управляващи са разрушили интернационална мрежа, профилирана в трафика на хора през Алжир към Европа, оповестиха локални медии, предадено от Агенция Франс Прес.

Агенцията, профилирана в битката с проведената престъпност, е арестувала девет сирийци и шестима алжирци, обвинени в принадлежност към групировката, която е трафикирала сирийци и ливанци, се споделя в отчета.

Милиони сирийци бягат от 12-годишната война в страната си, а съвсем един милион от тях се намират в Германия. Ливанците също бягат от икономическия срив на страната си.

По време на петмесечно следствие алжирската полиция е разкрила мрежа, транспортираща мигрантите до летище Бенгази в Либия, оповестява новинарският уебсайт Ennaharonline.

След това мигрантите са транспортирани по шосе до либийския град Гадамес, откъдето пресичат границата по отдалечени пътеки през пустинята до Дебдеб от алжирска страна.

Накрая щели да бъдат отведени в западния алжирски град Оран, с цел да се приготвят за скрито прекосяване по море към Европа, съгласно Ennaharonline.

Подобни опити за прекосяване лишават живота на хиляди мигранти всяка година.

Според уеб страницата мигрантите би трябвало да заплащат " непостижими " суми в задгранична валута, с цел да стигнат до Европа.

Съобщава се също, че по време на интервенцията полицията е конфискувала над 11 000 $ дружно с съвсем 9000 евро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР