Алжирските власти са призовали главния редактор на АФП в Алжир

...
Алжирските власти са призовали главния редактор на АФП в Алжир
Коментари Харесай

Алжирските власти гонят АФП от страната?

Алжирските управляващи са призовали основния редактор на Агенция Франс Прес в Алжир да напусне страната до 28 февруари. Журналистът се упреква в " пристрастно " и даже враждебно отразяване на събитията в Алжир. Това не е първият път, когато формалните медии предизвикат гнева на алжирските управляващи. Същата мярка е била приложена през 1990 година, написа algeriepatriotique.com.
Алтернативните френски медии постоянно осъждат Агенция Франс Прес, което от 2018 година се ръководи от Фарбис Фрис, някогашен президент на Publicis Consultants, рекламна организация, обвързвана с банка Ротшилд в Лондон.
" Разпространителя на рекламен бюджет на най-големите търговски и промишлени компании " не дава справедлива информация, настояват още от дребните медии.
Според тях има неприемлива дезинформация от страна на организацията за събитията в Либия и Сирия. Френските различни медии считат, че Агенция Франс Прес е опасност за независимостта на пресата и стожер на страната, от която е получила над 130 млн. евро помощ.
Според анализатори решението на алжирските управляващи е известие за Франция да не се пробва да се намеси в идните президентски избори.
От организацията настояват, че не са получавали никакво съобщение от алжирските управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР