Алистър Картър прекрати седемгодишно чакане за ранкинг титла с разгрома

...
Алистър Картър прекрати седемгодишно чакане за ранкинг титла с разгрома
Коментари Харесай

Седем години по-късно Капитана пак е шампион

Алистър Картър приключи седемгодишно очакване за ранкинг купа с разгрома 10:3 над Том Форд пред 2000 фенове в зала “Темподром ” в Берлин на финала на Германския Мастърс.

Това е пета ранкинг купа за Капитана и първа от триумфа му в World Open 2016, а другояче той е и повторен финалист в “Крусибъл ”, като и в двата случая загуби от Рони О’Съливан през 2008-ма и 2012-та.

Картър към този момент е третият занаятчия на щеката с две трофеи от Германския Мастърс след Джъд Тръмп и Марк Уилямс, които не участваха тази година. Капитана завоюва през 2013-та след 9:6 над Марко Фу във финала, а през 2017-а загуби дуела за трофея от Антъни Хамилтън с 6:9. Той, дружно с Кайрън Уилсън (2019), бяха единствените предходни първенци в тазгодишното издание на Германския Мастърс.

Освен с купата, Картър си потегли от Берлин с чек за 80 000 паунда и класиране на осма позиция в едногодишната класация. Така той освен си подсигурява присъединяване в идния Шампионат на играчите, само че и съвсем несъмнено ще се вмести в схемата на Шампионата на тура, където са единствено тези от топ 8. Той се завърна и в топ 16 на
Всичко за Вашата сватба
международната класация, като ще може да разчита на непосредствено класиране за Световното състезание в “Крусибъл ”.

Том Форд пък загуби и втория си ранкинг край след оня през 2016-а от Марк Селби в “Пол Хънтър Класик ”, само че завоюва 35 000 паунда. Изминалата седмица е следващата сполучлива за него през сезона, откакто преди Коледа той стигна полуфиналите на Шампионата на Обединеното кралство.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg