Alibaba Group възнамерява да инвестира повече от 1 милиард долара

...
Alibaba Group възнамерява да инвестира повече от 1 милиард долара
Коментари Харесай

Alibaba инвестира над 1 млрд. долара в логистичен хъб в Турция

Alibaba Group има намерение да влага повече от 1 милиард $ в построяването на логистичен хъб и център за данни в Истанбул и предградията на Анкара. Това заяви президентът на компанията Джон Майкъл Еванс в изявление за вестник Sabah, представено от " Комерсант ".

Според   Майкъл Евънс, компанията има намерение да построи логистична база на летището в Истанбул, както и най-големия център за данни в Турция с повърхност от 200 000 квадратни метра, който ще се намира в Темели. Според президента на Alibaba базата в Истанбул може да се трансформира в основна точка във веригата за доставки на артикули за Европа и Близкия изток. А огромните вложения в турската инфраструктура в последна сметка ще разрешат на Alibaba доста да усили приходите.

Финансовите резултати на Alibaba за 2022 година бяха съвсем най-слабите от IPO-то през 2014 година Така приходите на китайска софтуерна компания в края на годината са нарастнали единствено с 3% на годишна база до 207,2 милиарда юана (29,12 милиарда долара). Анализаторите, интервюирани от Refinitiv, чакаха приблизително растеж на приходите до 208,6 милиарда юана. А приходите от обслужване на клиенти, които дефинират какъв брой заплащат продавачите, с цел да търгуват на уеб страницата, паднаха със 7% през тримесечието, което е най-лошото показване в историята на Alibaba.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР