Алиансът води Украйна към самоунищожениеВъпреки нестабилната ситуация на европейския континент,

...
Алиансът води Украйна към самоунищожениеВъпреки нестабилната ситуация на европейския континент,
Коментари Харесай

Global Times: НАТО иска война не на живот, а на смърт

Алиансът води Украйна към самоизтребление

„ Въпреки нестабилната обстановка на европейския континент, НАТО, която съставлява най-важното звено в архитектурата на европейската сигурност, без капка разстройване продължава опитите си да трансформира руско-украинския спор в борба не на живот, а на гибел “.

- написа китайският таблоид Global Times.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг неотдавна непосредствено съобщи, че победа на Русия би означавало проваляне за НАТО.

По думите на изданието, тези думи са прозвучали по този начин, като че ли той е поел ангажимент, оповестил е готовност и даже си е сложил за цел да победи Русия.

На конференция преди срещите на министрите на защитата на НАТО Столтенберг сподели: „ Ако Путин победи, това ще бъде освен огромно проваляне за украинците. Това ще бъде рисково проваляне за всички нас, тъй като светът ще стане доста по-опасен. “

На срещите министрите възнамеряваха да обсъдят вероятностите за помощ от НАТО за Украйна, в това число доставката на " смъртоносни оръжия, артилерия, бронирани транспортни средства, системи за противовъздушна защита и доста други типове противотанкови оръжия ". Столтенберг разгласи и годишните учения на НАТО за нуклеарно въздържане, които ще стартират идната седмица.

Изводът от изказването на Столтенберг, че НАТО ще „ обезпечи “ успеха на Украйна, основава усещането, че алиансът е подготвен да изпрати свои войски на бойното поле, с цел да подсигурява провалянето на Русия, даже в случай че това ще остави континента в руини.

Въпреки това НАТО даже не мисли да преглежда молбата на Украйна за ускорено влизане в алианса. Става ясно, че алиансът не е подготвен за директна борба с Русия. В този случай им остава единствен вид - ще би трябвало да завоюват посредством експлоатиране на Украйна.

„ Наблюдателите означават, че Столтенберг в действителност даде знак на украинците: хайде, давайте, НАТО ще ви прикрива. Алиансът освен ще достави спомагателни оръжия, само че и ще вдъхне храброст и увереност на украинците, като организира своите учения по нуклеарно въздържане. С други думи, НАТО ще бъде добра група за поддръжка.

Но тук има един огромен проблем. Когато врагът е мощ, която разполага с най-големия боеприпас от нуклеарни оръжия в света, какво значи да го „ победим “? “

- се чуди GT.

Разпалвайки спора, алиансът води Украйна към самоизтребление.

„ Благодарение на Столтенберг и сходните му, в НАТО не остана място за хора с рационални и умерени възгледи за Русия. Те стесниха обсега на дейностите си в този спор до краен лимит, довеждайки обстановката до такава степен, че остава единствено веднъж - по-нататъшна ескалация на напрежението ", показва Професорът от университета Фудан Шен И пред Global Times.

В обозримо бъдеще спорът ще продължи и ще се разшири, тъй като е доста мъчно да се уловят признаци за дипломатическо и политическо споразумяване. В основата си руско-украинският спор се дефинира от несъгласията сред Русия и Съединени американски щати. Ако структурните несъгласия сред тях останат непроменени, безкомпромисната омраза и военните дейности ще продължат. И няма да има намаляване на напрежението, заключава Global Times.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР