Алгоритъмът предоставя изключително прецизна оценкаУслуга на L’Oreal предоставя на жените

...
Алгоритъмът предоставя изключително прецизна оценкаУслуга на L’Oreal предоставя на жените
Коментари Харесай

AI технология диагностицира кожата онлайн

Алгоритъмът дава извънредно прецизна оценка

Услуга на L’Oreal дава на дамите самостоятелна диагностика на кожата посредством селфи и предлага персонализиран продуктов режим (източник: L’Oreal)

Нов, революционен метод за диагностика на кожата показа колосът в козметиката L’Oreal. Технологията, предопределена за крайни консуматори, е създадена взаимно с ModiFace – компания, профилирана в продуктите за разкрасяване, основани на добавена действителност и изкуствен интелект (AI).

Иновативната технология употребява основан от ModiFace логаритъм, задвижван от изкуствен интелект, както и експертните знания на L’Oreal и нейната голяма база със фотоси. Чрез способ на надълбоко образование aлгоритъмът е квалифициран върху 6000 клинични облика (част от изследванията на L’Oreal за стареенето на кожата) и върху 4500 селфита на дами от 3 разнообразни етнически групи (азиатска, кавказка и афро-американска), направени при друго осветяване.

В резултат на тези тренировки и взаимна работа с кожни лекари, логаритъмът дава извънредно прецизна оценка на кожата. Точни резултати се получават даже и при разнообразни лицеви изражения и всевъзможни условия на снимане (светлина, позиция на телефона).
още по тематиката
Първото приложение на новата диагностична технология е услугата Vichy SkinConsult, която започва през януари 2019 година в Канада и ще бъде налична на уебсайтовете на марката и в другите страни по света по-късно тази година. Vichy SkinConsult ще дава на дамите самостоятелна диагностика посредством селфи, качено на уеб страницата, и персонализиран продуктов режим.

С придобиването на ModiFace стартира вторият стадий от цифровата промяна на L’Oreal, при който се употребяват гласови команди, добавена действителност и изкуствен интелект. Компанията към този момент предложи новаторски услуги като виртуална пробa на грим и друг цвят на косата и онлайн съвещания на правилото на добавената действителност, а в този момент вкарва и онлайн диагностика на кожата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР