Алфа Ромео Заубер потвърдиха на пресконференция в музея на марката

...
Алфа Ромео Заубер потвърдиха на пресконференция в музея на марката
Коментари Харесай

Ериксон и Леклерк ще карат за Алфа Ромео Заубер през 2018


Алфа Ромео Заубер потвърдиха на конференция в музея на марката в Италия, че водачите им за сезон 2018 ще бъдат Шарл Леклерк и Маркус Ериксон. Заубер, които тази година приключиха на дъното в класирането с едвам 5 точки, изоставиха първичните проекти да преминат към мотори Хонда, и заздравиха досегашното партньорство с Ферари. През идващия сезон тимът ще употребява задвижващите единици от 2017, откакто подписаха контракт за дългогодишно съдействие с Алфа Ромео.

Алфа Ромео, част от концерна Фиат Крайслер, ще бъде основен спонсор на Заубер, като по този метод ще означи завръщане във Формула 1 след 30 години неявяване от спорта. Подкрепяният от Ферари Леклерк ще бъде единия водач на отбора, откакто притегли вниманието върху себе си, спечелвайки шампионата Формула 2 в своя дебютен сезон. Французинът получи много благоприятни условия да кара болид от Ф1 през последните две години, когато беше тест водач на Хаас, Ферари и Заубер. Той ще се причисли към Маркус Ериксон, който от своя страна мина в тима от Катерам през 2014. Шведът има връзки със притежателите на Заубер – Лонгбоу.

Бившият към този момент съотборник на Ериксон – Паскал Верлайн към този момент остава без позиция на решетката за 2018. След като Заубер потвърдиха своите водачи, остана едно-единствено вакантно място – Уилямс още не са оповестили кой ще бъде съотборникът на Ланс Строл.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР