Alfa Romeo представи новия модел Tonale, който отбелязва метаморфозата на

...
Alfa Romeo представи новия модел Tonale, който отбелязва метаморфозата на
Коментари Харесай

Всичко за Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo показа новия модел Tonale, който отбелязва метаморфозата на именитата марка и прави радикална еволюция към нова епоха на съгласуваност и електрификация. С безпогрешно различим италиански дизайн, най-модерни технологии, програмен продукт и електрифицирани задвижващи системи Tonale остава правилен на достоверните полезности и спортния дух на Alfa Romeo, датиращи още от 1910 година Неговата ясна задача е да преоткрие спортното шофиране за XXI век, като в същото време разкрива нова галактика от новаторски и ориентирани към клиента услуги. Името Tonale маркира еволюционната последователност със Stelvio – един обаятелен път, който води към нова дестинация – бъдещето.

Бъдещите притежатели на Tonale получават извънредна привилегия. Това е първият автомобил на пазара, оборудван с цифров документ Non-Fungible Token - NFT (незаменим токен). Той е основан на блокчейн технология и неповторима връзка с съответен автомобил, като го сертифицира при покупка и по-късно се развива, съхранявайки информация за потреблението на транспортното средство в целия му витален цикъл. Така притежателят получава редица преимущества във връзка с отбраната на остатъчната стойност. Наред с това Tonale предлага съгласуваност от най-високо равнище, напълно нова инфо-развлекателна система, проектирана за актуализация по въздуха и интеграция с Amazon Alexa. Двата TFT екрана имат общ размер 22,5 инча, който е най-големият в този сегмент.

Разработените от Alfa Romeo две равнища на електрификация Hybrid и Plug-in Hybrid Q4 подсигуряват на Tonale най-хубавото показване в сегмента. Версията Hybrid предлага същинско електрифицирано шофиране с помощта на напълно новата за марката 48-волтова хибридна задвижваща система. Тя е приспособена особено за характера на Alfa Romeo и може да задвижва автомобила, когато моторът с вътрешно горене не работи. Версията Plug-in Hybrid Q4 с мощ 275 конски сили и задвижване на всички колела предлага най-хубавите характерности в сегмента с предстоящ пробег в напълно електрически режим до 80 км в градски условия. Това е най-мощният и най- икономичният вид на Tonale.

Серийният модел Tonale остава правилен на дизайна на концептуалния автомобил, от който произлиза. Заслугата за тази близка връзка е на експертите от дизайнерския център Centro Stile Alfa Romeo. Автомобилът е предопределен за младежи, които водят деен метод на живот в огромните градове. В синхрон с техния жанр Tonale предлага доста характерен, прочувствен и насочен към бъдещето дизайн. Някои от стилистичните догми като алуминиевите джанти с пет огромни овални отвора, клъстерът в „ телескопичното “ инструментално табло, спортният волан с три спици и характерните фарове с дизайн на синусоиди ще се трансфорат в насочна точка за бъдещото развиване на гамата на Alfa Romeo.

В компактните размери на автомобила (4,53 м дължина, 1,84 м ширина и 1,6 м височина) се съчетават уникалността на италианския дизайн, истинският дух и актуалният жанр на Alfa Romeo. Някои стилистични черти са познати от предходни модели на марката, които имат своето значимо място в историята на автомобилната промишленост. Сред тях е GT линията, разпрострялата се по цялата дължина на автомобила от задната част до предните фарове, припомняйки оформлението на Giulia GT. Елегантните раздути форми са възприети от емблематични модели като 8C Competizione. Ефектната предна част концентрира погледите върху неподражаемия преден претекст Trilobo и отличителния щит Scudetto. Забележителните фарове „ 3+3 “ с нова напълно LED адаптивна матрична технология припомнят гордия тип на модела SZ Zagato и на концепта Proteo.

Трите светлинни модула във всеки фар са създадени взаимно с Marelli и образуват безпрогрешно разпознаваемо „ лице “ на автомобила. Те обезпечават по едно и също време дневни светлини, динамични мигачи и функционалност „ Добре пристигнали и сбогом “ (активира се всякога, когато лидерът отключва или заключва автомобила). Въвеждането на няколко комплицирани технологии обезпечава най-хубавите условия за отлична видимост в тъмната част на денонощието. Технологията Adaptive Driving Beam непрекъснато контролира късите светлини съгласно скоростта и характерните пътни условия. Технологията Glare-Free High Beam Segmented Technology автоматизирано разпознава трафика пред автомобила и в насрещната посока, като предотвратява заслепяването на други транспортни средства при придвижване на дълги светлини. Друга технология автоматизирано се задейства в завои, с цел да обезпечи най-хубавото странично осветление.

Освен усъвършенствана видимост, тези технологии подсигуряват по-голяма успеваемост във връзка с издръжливостта и потреблението на сила, а интензитетът на светлинния поток е два пъти по-висок спрямо стандартните халогенни фарове. В същото време лидерът получава по-добър комфорт при шофиране на мрачно, по-малко напрежение за очите и по-висока степен на сигурност.

Задните светлини са завършени със същия дизайн като предните фарове и образуват синусоида, която напълно обгръща задната част на автомобила. Това го прави в действителност неповторим с безподобен светлинен автограф. Страстта и динамичността на модела се отразяват и в дизайна на алуминиевите джанти – възпроизвеждане на канона на телефонния циферблат в жанр Alfa Romeo.

Интериорът на Tonale е въодушевен от богатата история на марката в моторните спортове. Фокусът е ориентиран върху лидера, който има елементарен достъп до всички контролни уреди за по-безопасно и несравнимо чувство при шофиране. На пасажерите е предоставено идеалното пространство за удобно превозване на дълго пътешестване. Всеки подробност е завършен с педантично внимание и блян към най-високо качество. Най-новите технологии за ръководство, комфорт и съгласуваност са причина за мощни страсти, само че преди всичко постоянно остава удоволствието от спортното шофиране.

Ексклузивно за първи път в света в новия модел Tonale дебютира технологията с незаменими токени (Non-Fungible Token - NFT), която е смела иновация в автомобилния бранш. Alfa Romeo е първият производител, който свързва автомобила с цифров документ NFT. Тази технология се основава на концепцията за блокчейн карта – поверителен и неподлежащ на смяна запис на главните стадии от виталния цикъл на обособеното транспортно средство.

Това характерно качество на Tonale е удостоверение за новаторския дух на марката Alfa Romeo и и носи спомагателни изгоди за потребителите. Със единодушието на клиента NFT ще записва информация за транспортното средство и ще генерира документ, който може да се употребява като гаранция, че автомобилът е поддържан вярно. Това ще се отрази положително върху неговата остатъчна стойност. На пазара за използвани коли NFT узаконяването съставлява спомагателен източник на доверие за притежателите и търговците, а купувачите получават по-голямо успокоение при покупката.

Alfa Romeo интерпретира потреблението на софтуера и свързаността на автомобила и за възстановяване на преживяването на лидера. Това качество е заложено в гените на марката и постоянно е приоритет в създаването на нови коли. Tonale продължава тази традиция и получава най- модерните технологии, с цел да предложи обвързвано и удобно пътешестване, комбинирано с типичната за марката приятност от ръководството на автомобила.
Сред нововъведенията в Alfa Romeo Tonale са вградени функционалности за гласов помощник на Amazon Alexa (в взаимозависимост от пазара). С тях лидерът постоянно може да се усеща комфортно в автомобила като в своя дом, което прави всекидневието по-лесно и комфортно. Благодарение на цялостната интеграция с Amazon и услугата Secure Delivery Service автомобилът може да бъде определен като място за доставка на предстоящи колета с безвредно отдалечено отключване на вратите, с цел да може куриерът да остави пакетите в колата.
В уютната конюнктура на дома си лидерът може също по този начин да получава непрекъснати актуализации за положението на автомобила, да ревизира равнището на заряд на батериите и(ли) на горивния контейнер, да търси забавни дестинации за пътешестване, да научи най-новото местонахождение на транспортното средство, да изпраща команди за отдалечено отключване и заключване. Функциите на Alexa могат да се употребяват по време на шофиране и за прибавяне на артикули към листата за доставки, за търсене на непосредствен ресторант, за контролиране на осветлението или отоплението в дома при съществуване на връзка с автоматизирана домашна система.
Стандартно Tonale разполага с напълно нова вградена информационно- развлекателна система. Тя предлага наличие, функционалност и услуги, които постоянно се поддържат настоящи посредством адаптивна операционна система Android и 4G съгласуваност с актуализации по въздуха (OTA). Тази система включва 12,3-инчов екран, главен 10,25-инчов тъчскрийн и многофункционален интерфейс за бърза и лесна работа, без лидерът да отклонява вниманието си от пътя. С общ размер 22,5 инча двата TFT екрана са най-големите в сегмента.

Новите технологии в Tonale служат и за възстановяване на сигурността и комфорта. Усъвършенстваните системи за асистенция на лидера (ADAS) обезпечават самостоятелно шофиране от второ равнище, като действат в сходство с философията на Alfa Romeo. Тук софтуерът още веднъж идва в поддръжка на спортния дух на марката, като фокусът остава върху лидера. Всички системи работят, без да пречат на неговото преживяване, при което контролът върху автомобила и страстите от шофирането остават непокътнати.

Системите образован адаптивен круиз надзор (IACC), придържане в средата на лентата (LC) и помощник за запушване автоматизирано контролират скоростта и траекторията на придвижване. Те поддържат автомобила в средата на лентата и на разстояние от транспортното средство начело, като по този метод се подсигурява образцова сигурност и улеснение.

Tonale разполага и с други новаторски технологии, които усъвършенстват взаимоотношението сред лидера, автомобила и пътя. Системата за самостоятелно спешно прекъсване предизвестява за заплаха и при нужда задейства спирачките, с цел да избегне или смекчи всеки евентуален конфликт с пешеходец или велосипедист. Системата за наблюдаване на положението на лидера го предизвестява всякога, когато той прояви признаци на отмалялост и унесеност. Системата за наблюдаване на „ мъртвата зона “ алармира за доближаване или съществуване на транспортни средства в нея, с цел да се предотврати възможен случай. Системата за наблюдаване на напречния трафик зад автомобила предизвестява за приближаващи обекти при придвижване на заден ход, което се улеснява и от HD камера с динамична решетка и 360- градусово следене на автомобила при маневриране.

Tonale отбелязва естественото нахлуване на Alfa Romeo в света на електрификацията със характерен за марката метод, който приспособява новите технологии към обичайните за нея полезности с задачата да преоткрие спортното шофиране за XXI век. Това е съответен ангажимент към устойчивата подвижност на бъдещето в сходство с изконната философия на Alfa Romeo.

Tonale предлага две равнища на електрификация – Hybrid и Plug-in Hybrid. Във версията Hybrid дебютира хибридният VGT мотор с мощ 160 конски сили, който е извънреден за Alfa Romeo. Той работи с турбокомпресор с променлива геометрия и е комбиниран със 7-степенна Alfa Romeo TCT трансмисия с двоен съединител и 48-волтов електрически мотор P2 с въртящ миг 55 Nm. Електрическият мотор може да задвижва колелата, даже когато моторът с вътрешно горене е изключен. Alfa Romeo избра това техническо решение, с цел да предложи достоверно електрифицирано шофиране. Трансмисията разрешава тръгване и придвижване в електрически режим при ниски скорости и при паркиране. При лансирането на пазара Tonale ще се предлага и в Hybrid версия с мощ 130 конски сили, още веднъж в комбиниране със 7-степенна Alfa Romeo TCT трансмисия и 48-волтов електродвигател P2.

С най-високата продуктивност в гамата разполага версията с екслузивната задвижваща система Plug-in Hybrid Q4 с мощ 275 конски сили. Тя форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 6,2 секунди и предлага пробег в напълно електрически режим до 80 км в градски условия (в смесен цикъл над 60 км). Това са най-хубавите стойности в сегмента.

Като стандарт в Plug-in Hybrid версиите задвижването на четирите колела Q4 обезпечава несравнимо равнище на сигурност и наслаждение от шофирането.

Двигателната гама се добавя от нов 1,6-литров дизелов мотор с мощ 130 конски сили и оптимален въртящ миг 320 Nm. Той е комбиниран с 6-степенна автоматизирана трансмисия Alfa Romeo TCT с двоен съединител и предлага задвижване на предните колела.

Alfa Romeo започва с представянето на Tonale поетапно на другите пазари серия от нови услуги, които предефинират връзката с клиентите и ще покрият цялата гама на марката.

Дигитално преживяване. При покупка клиентът може да задейства договорката онлайн в удобната конюнктура на своя дом, посредством три елементарни стъпки с достъп до интерфейс, еднакъв с този, употребен от дилърите.

Удължена гаранция. Резултат от непрекъснатата работа за възстановяване на качеството на крайния артикул е съществуването на новаторска удължена гаранция на Alfa Romeo, която удължава отбраната на главните съставни елементи на автомобила до 5 години. Гаранцията за батериите в хибридните версии също е удължена до 8 години или 150 000 км, трансформирайки се в най-хубавото предложение в сегмента.

Alfa Romeo Certified. Тази услуга е насочена към клиентите на пазара на използвани коли. Целта е преживяването при покупка да е идентично с това при закупуване на нов автомобил. Основните характерности на услугата:

 Гаранционното покритие е еквивалентно на това на нов автомобил

 „ Удовлетворение или връщане на парите ви “ в границите на 10 дни или 1000 км

 Без разноски за поддръжка за 15 000 км или 1 година

 Проверка по 120 точки

 Персонализирани следпродажбени и финансови услуги

 Тест драйв

 24/7 пътна помощ в Европа по време на гаранционния интервал

Alfa Romeo Videocheck. Тази услуга е отдадена на следпродажбеното обслужване. Тя е основана за специфичното отношение, което клиентите имат към автомобила си с една единствена цел - качество на услугата и бистрота за клиентите. Когато в сервиз се откри, че автомобилът се нуждае от повече ремонтни действия, в сравнение с са контрактувани с клиента, техниците ще следват процедура посредством мобилно приложение, с цел да сертифицират работата с видеоклип, който да съпровожда съответните разноски за ремонт. След това клиентът ще има опция да одобри офертата отчасти или изцяло или да я отхвърли.

Tonale се открива като пример в сегмента във връзка с динамичността на шофиране. Моделът подсигурява безупречно пътно държание, сходно на състезателен автомобил, с най-хубавото систематизиране на тежестта и най-директното ръководство в своя сегмент. Това е единственият автомобил в сегмента с интегрирана спирачна система (Integrated Brake System - IBS). Водачите могат да сменят и ръчно предавките посредством направени от алуминий лостчета за превключване на кормилото. Прилагането на закрепени спирачни апарати с четири бутала - by Brembo, самовентилиращи се дискове начело и монолитни дискове откъм гърба способства за усъвършенстваната спирачна успеваемост.

Tonale разчита на самостоятелна система за окачване MacPherson с амортисьори със селективно демфериране (Frequency Selective Damping - FSD). И с цел да усъвършенства в допълнение своите изключителни качества на сцепление с пътя даже на хлъзгави повърхности моделът предлага две решения за задвижване. Системата Q4 на задвижване на четирите колела е налична във версиите Plug-in Hybrid Q4. С предно задвижване са версиите Hybrid и версиите с дизелов мотор. Последните са оборудвани и с електронен самоблокиращ диференциал на Alfa Romeo. Активното окачване Dual Stage Valve с електронен надзор на амортисьорите в допълнение способства за отличното пътно държание. Накратко - шофирането на новия Tonale подсигурява завладяващо преживяване към всяка дестинация.

Alfa Romeo вкарва с Tonale нова конструкция на гамата, което улеснява клиентите при конфигурацията на автомобила. Предлагат се две равнища на съоръжение – Super и Ti, които имат ясно дефинирани спецификации и дават отговор на условията на най-претенциозните клиенти. Ниво на съоръжение Super е входната врата към света на Alfa Romeo. Това равнище може да бъде персонализирано с пакета Sprint, който включва голям брой варианти с очебийно състезателен акцент. Ниво на съоръжение Ti носи спомагателна грациозност и характерен темперамент. Към него може да се добави пакетът Veloce, с цел да се доближи върха във връзка с представянето на пътя и спортното шофиране.

Alfa Romeo Tonale се създава в актуализирания цех Giambattista Vico в Помиляно д`Арко (Неапол). Това е един от най-модерните индустриални обекти на Stellantis. Обновената със супермодерни технологии индустриална линия е предопределена особено за Tonale. Индустриалният комплекс е планиран през 1968 година от Alfa Romeo и действа от 1972 година, като досега в него са създадени 5 милиона автомобила. Заводът е спечелил доста интернационалните награди в това число сребърен документ World Class Manifacturing и оценката Automotive Lean Production за най-хубав цех в Европа през 2012 година, както и златен орден WMC през 2013 година Миналата година заводът претърпя главен ремонт, с цел да отговори на провокациите на бъдещето. Днес той разполага с най-иновативните технологии за произвеждане на хибридни коли, висококвалициран личен състав и индустриални способи, щадящи околната среда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР